Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Υγεία

Μετά το 424 & 404 αναβάθμιση στο 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, έχοντας ως προτεραιότητα τη Μέριμνα για το προσωπικό του, συνεχίζει να σχεδιάζει και να υλοποιεί προγράμματα προμήθειας ιατρικού εξοπλισμού, με στόχο την υλικοτεχνική αναβάθμιση των Στρατιωτικών Νοσοκομείων.

Γνώμονας των συγκεκριμένων ενεργειών είναι η παροχή ιατρικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, κάτι το οποίο έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε αρκετές περιοχές της χώρας, όπως προσφάτως στη Λάρισα (404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο) και στη Θεσσαλονίκη (424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο).

Στο πλαίσιο των παραπάνω προγραμμάτων, ήταν αυτή τη φορά η σειρά του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ειδικών Νοσημάτων στην Πεντέλη, στο οποίο πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες ενέργειες:

– Έχουν κατασκευαστεί και πλέον διατίθενται δύο θεραπευτικές υδατοδεξαμενές (πισίνες), πλήρως εξοπλισμένες, καθώς διαθέτουν και θεραπευτικό διάδρομο όπου το νερό δημιουργεί εικόνα ρεύματος ποταμού, για την καλύτερη άσκηση.

– Υπήρξε ανακαίνιση των χώρων των εξωτερικών ιατρείων της Ψυχιατρικής Κλινικής.

– Έγινε προμήθεια νέων συσκευών για την καλύτερη λειτουργία των τμημάτων του Νοσοκομείου και την διάγνωση παθήσεων, όπως:

1. Υπερηχοκαρδιογράφος
Η συγκεκριμένη συσκευή εκτελεί u/s καρδιάς και συμβάλει στην έγκαιρη διάγνωση των καρδιακών παθήσεων.

2. Holter
Πρόκειται για μηχάνημα 24ωρου παρακολούθησης καρδιακής λειτουργίας κυρίως καρδιακού παλμού.

3. Cibex
Συσκευή υψηλής τεχνολογίας συνδεδεμένη με Η/Υ, ο οποίος αξιολογεί και συγκρίνει αρθρώσεις και μυϊκές ομάδες της πάσχουσας με τα αντίστοιχα της υγιούς πλευράς.

4. Μηχάνημα Ηλεκτροσπασμοθεραπείας
Στόχος του συγκεκριμένου μηχανήματος είναι η αποτελεσματικότερη, ταχύτερη και ασφαλέστερη θεραπεία τις κατάθλιψης, καθώς και των ανθεκτικών μορφών της ψυχικής διαταραχής.

– Νέα κατασκευή ΚΨΜ.

Οι δράσεις μας δεν τελειώνουν εδώ. Αντίστοιχα στοχευμένα προγράμματα αναβάθμισης των υγειονομικών παροχών, συνεχίζονται αμείωτα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, γεγονός που αποδεικνύει τη σημασία που δίνει το Γενικό Επιτελείο Στρατού στη Μέριμνα για το προσωπικό του.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
seismos_lesbos3_574_355.PNG
Μία νεκρή από τον σεισμό 6,1 βαθμών μεταξύ Λέσβου και Χίου
Kostis A. Makris
Πρωταπριλιάτικη είδηση, του Κωστή Α. Μακρή
Η έννοια της Πολιτικής μέσα μου, της Νατάσσας Βενετοκλή (“Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”)

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.