ΕΥ ΖΗΝ

Κοτόπουλο με ουίσκι, του Τάσου Γέροντα

 

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, 

Pane di capo: Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ), Λεωφόρος Κρεμαστής & «Πηγές Καλλιθέας»

Τάσος Γέροντας

Gerotasos

Αγοράζετε ένα κοτόπουλο 1200 γρ. και ένα μπουκάλι Ουίσκι. Προβλέψτε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, και μπέικον σε λωρίδες. Για καλό και για κακό βεβαιωθείτε οτι έχετε και ένα βάζο μαγιονέζα. Τυλίξτε το κοτόπουλο με τις λωρίδες, αλατοπιπερώστε και ρίξτε μία υποψία ελαιόλαδου. Προθερμάνετε τον φούρνο σε μεσαία θερμοκρασία, (220 βαθμοί ή θερμοστάτης στο 5). Σερβιριστείτε ένα ποτήρι Ουίσκι και πιείτε το. Βάλτε το κοτόπουλο στον φούρνο αφού πρώτα το τοποθετήσετε σε κατάλληλο σκεύος. Βάλτε και πιείτε ακόμα ένα ποτήρι Ουίσκι. Επαναλάβατε αυτό το βήμα άλλες δυο φορές. Μετά από ένα τέπαρτο φουρνίστε το άνοιγμα για να επιγλέψετε το κλείσειμο του ψοτόπουλου. Λιάστε ξανά το ουικάλι του Μπίσκη και καπιατήτε μια καλή λουγία. Μετά απο ενα κετα.. οχι, πέταρτο της ώρας, αργότερα τεέος πάτνων…. κλιτρίστε μέχρι τον μπούρνο ανοίφτε την χόρτα, ξεγυρνίστε, απαναδονήστε βάλτε τέλος πάντων το φωτόπουλο απ την άλλη, καφήστε σε μια λωκο καλέκρα και καβετάστε κανα’δυό φατήρια Κίσκη αμόκα. Νύστε, λύστε, ψήστε το κουφόλουπο για μισή φώρα ακόμα. 3 λοτήρια αρφότερα ….Ζαμέψτε το γατόπουλο από χάμω, (έπεσε το μακαλισμένο), καφαρίστε το, και γάλτε το σε μιάτο. Φτάτε τα κούτρα σας από το νέσιμο στο κάτωμα απ τα γάδια που μύθικαν στα κλαπάκια της μουζίνας. Μην αποχειραθήτε να κησωθείτε, μια φαρά είμαστε εδώ μάτω, απομελειώστε το δουκάλι του Ρίσκι. Αργόμπερα σαρθήτε ως το κρεμάτι και κοιθωμήτε ως το χρωί. Την επόμενη μέρα, πάρτε ένα άλκα σέλτζερ. Πηγαίνετε να φάτε κρύο κοτόπουλο με μαγιονέζα και καθαρίστε το μπουρδέλο που δημιουργήσατε στην κουζίνα.

Την επόμενη φορά θα δοκιμάσουμε την Κρητική συνταγή : Κατσικάκι με τσικουδιά!

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Βράβευση του ΓΕΣ από την Ακαδημία Αθηνών για τον υποδειγματικό σεβασμό στην Ιστορική Μνήμη
Μήνυμα της Δάφνης Βαλέντε μετά τις απειλές για εξώδικα
Ευχές – Πάσχα 2017 από την Δάφνη Βαλέντε
Άγιος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος – Η Πάτρα γιορτάζει τον Πολιούχο της
4 Σχόλια
 • Κομπάρσος
  23 Σεπτεμβρίου 2014 at 05:04

  Ψητόπουλο κοτό με φουρνάτες πάτου …

 • Β.Π.
  22 Σεπτεμβρίου 2014 at 16:02

  Καλό ακούγεται! Τώρα όμως χορεύω γυμνός στο κοντινό δάσος – Φθινοπωρινή Ισημερία γαρ. Μόλις τελειώσω θα το δοκιμάσω στα σίγουρα.
  ο Θα

 • ALEX
  22 Σεπτεμβρίου 2014 at 13:13

  Έξολο.Ακλόνα γαρλάω.
  Αναμείνατε συνταγή στιφάδο με μπόλικο ροκ.

 • Χρήστος Μαγγούτας
  22 Σεπτεμβρίου 2014 at 07:19

  Γέρο Τάσο εγώ δοκίμασα τη συνταγή με τσικουδιά και είχε τόση επιτυχία που έρθαν κε 3-4 απεροσβέστες να δοκρεμάσουν το φαετό.
  Βούλτεψε!

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.