Εκδηλώσεις

Κοπή πίτας από τη «Διεθνή Ένωση Φίλων Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας» – Εικόνες

Spread the love

 

Η «Διεθνής Ένωση Φίλων Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας» (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΥΑΤΕΙΡΑ) έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της, την Πέμπτη 20.02.2020, στην «Αθηναϊκή Λέσχη».

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του o Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ.κ. Νικήτας, ο οποίος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη δυναμική του Συλλόγου, μη παραλείποντας να αναλύσει τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, κύριος Κώστας Βλάσης, ο οποίος αναφέρθηκε στη δυναμική των απόδημων Ελλήνων, τις σχετικές προκλήσεις και συνεχάρη το Σύλλογο για την πρωτοβουλία του αυτή.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κύριος Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, ο οποίος μοιράστηκε με τους εκλεκτούς προσκεκλημένους τη χαρά και τον ενθουσιασμό όλων των Ιδρυτικών Μελών, υπογραμμίζοντας την αναγνώριση του πολυδιάστατου Εκπολιτιστικού, Μορφωτικού και Κοινωνικού χαρακτήρα του.

Ακόμη αναφέρθηκε, στη σημασία της προσφοράς και τα αισθήματα αγάπης και ενότητας αλλά και στην ενίσχυση των δεσμών των απανταχού Ελλήνων με τη Μητέρα – Πατρίδα, που αποτελούν μέρος του οράματος του Συλλόγου Θυάτειρα.  Πρότυπα αξιών και προσφοράς τα επίτιμα μέλη του Συλλόγου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας, κ.κ. Νικήτας, η Πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, επιχειρηματίας, και ο κύριος Δημήτρης Παρασκευάς, νομικός στο Λονδίνο. Παρόντες οι δύο τελευταίοι εξήραν στις ομιλίες τους το ρόλο του Συλλόγου για τους απανταχού Έλληνες κι εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους σκοπούς του. Συγκεκριμένα, ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος με έμπρακτη προσφορά του παρέδωσε την πρώτη «κάρτα υγείας» στο Σεβασμιώτατο, ως σύμβολο μιας νέας συνεργασίας για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε Έλληνες Ομογενείς.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου επεσήμανε στην ομιλία του επίσης τις στρατηγικές συνεργασίες που ο Σύλλογος έχει ήδη ξεκινήσει, όπως αυτή με το Υπουργείο Εξωτερικών και τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού που με την εμπειρία τους συμβάλλουν στο σχεδιασμό πρωτοβουλιών και δράσεων του Συλλόγου. Μεταξύ αυτών ανακοινώθηκε η βράβευση του ομογενή ζωγράφου από τη Ν.Υ., κυρίου Philip Tsiaras, στην εκδήλωση της ΓΓΑΕ  με τίτλο «Η Ελληνική Γλώσσα είναι ψυχή», αφιερωμένη στην Παγκόσμια  Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20/2, στο Μέγαρο Μουσικής. Ακόμη, η στρατηγική συνεργασία του Συλλόγου με την ΕΕΝΕ σφραγίστηκε από την πρωτοβουλία του Προέδρου της, Δρ. Βασίλη Αποστολόπουλου να υποστηρίξει την οργάνωση αυτής της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια, ο κύριος Γιώργος Παπαγιαννόπουλος τόνισε την αμέριστη συνδρομή και υποστήριξης του Συλλόγου προς το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που προσφέρει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων & Μεγάλης Βρεταννίας.

Στο ρόλο της Κοινωνίας των Πολιτών ως «άμεσου συνομιλητή και συνδιαμορφωτή» αναπτυξιακών πολιτικών με το Κράτος, αναφέρθηκε το στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Ιδρυτικό Μέλος του Συλλόγου, κυρία Δέσποινα Ασλάνογλου, καθώς συμβάλουν όπως εξήγησε στη μεταφορά  γνώσεων,  ανταλλαγής βέλτιστων  πρακτικών και αύξησης τεχνογνωσίας.

Επεσήμανε ότι ο Σύλλογος σχεδιάζει τη στρατηγική του κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, με αρωγούς τους μηχανισμούς ανάπτυξης και διεθνούς συνεργασίας όπως και τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τους προσκεκλημένους και την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ.κ. Νικήτας, τον οποίο πλαισίωσε ο εκ Τορόντο, Πρωτοπρεσβύτερος Πατήρ Νικόλαος Αλεξανδρής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Εξωτερικών κύριος Κώστας Βλάσης, ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Περιβάλλοντος κύριος Δημήτρης Οικονόμου, η Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας κυρία Kate Smith, οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Εξωτερικών, κύριοι Γιάννης Χρυσουλάκης και Κωνσταντίνος Αλεξανδρής, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κύριος Φώτιος Κουρμούσης, ο Διευθυντής της Γ.Γ. Φορ. Πολιτικής & Δημ. Περιουσίας κύριος Μπίνης, και πολλοί ακόμα εκλεκτοί προσκεκλημένοι, όπως η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου, η βουλευτής Ηλείας κυρία Θεοδώρα – Διονυσία Αυγερινοπούλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Αθηναίων κύριος Χρήστος Τεντώμας, ο τέως Βουλευτής κύριος Ιωάννης Βαλινάκης με τη σύζυγό του κυρία Χαρατσάρη-Βαλινάκη, ο Σύμβουλος του Υποδιοικητή της ΤτΕ κύριος Μανώλης Αντωνόπουλος καθώς και πολλά στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης.

Με την παρουσία τους τίμησαν επίσης την εκδήλωση προσκεκλημένοι από τον επιχειρηματικό χώρο, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων, κοινωνικών δομών, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες.

Από το χώρο του πολιτισμού και της τέχνης παραβρέθηκαν η κυρία Καίτη Τζιτζικώστα, η κυρία Σοφία Ευφραίμογλου, η κυρία Λουίζα Καραπιδάκη, η κυρία Ντάνα Στασινού, η κυρία Μαίρη Μαρούλη – Ζηλεμένου, η κυρία Ίρις Κρητικού, καθώς και ο διακεκριμένος καλλιτέχνης Philip Tsiaras και ο κύριος Φώτης Παπαθανασίου.

Το παρόν έδωσαν ακόμη η κυρία Ελένη Γιαννοπούλου και η κυρία Έλια Θανογιάννη.

Επίσης, δεν έλειψαν από την εκδήλωση οι επιχειρηματίες Ζαχαρίας Πορταλάκης, Μαρίνα Οφλούδη – Γιαβρόγλου, Έλια Πορταλάκη, Μαρία Τσίφτη – Παπαγιαννοπούλου, Βαρβάρα Ρόζα, Ρούμπυ Γεωργακοπούλου – Μεγάλου, το ζεύγος David και Αγγελικής Andrews, Απόστολος Ζερβός, Φώτης Φωτόπουλος, Georges Samaha, Γιώργος Δραγουμάνος, Έμυ Τρίκαρδου, Λίλα Μερτζάνη, Δέσποινα Κωστομοίρη, Μαίρη Κουφού και Αλεξία Κουκκουλλή.

Τέλος, η σύζυγος του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη κυρία Θεανώ Σκούρτη – Δημητριάδη, η σύζυγος του Υπουργού Ανάπτυξης κυρία Ευγενία Μανωλίδου, η σύζυγος του Υπουργού εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων κυρία Θεοδώρα Βαγενά – Βρούτση, η σύζυγος του Υπουργού Τουρισμού κυρία Δήμητρα Ρηγογιάννη – Θεοχάρη και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Μπανιά – Αυγενάκη και ο δικηγόρος και νομικός σύμβουλος του Αρχιεπισκόπου Σάκης Κεχαγιόγλου.

Ο Σύλλογος Θυάτειρα ευχαριστεί θερμά την ΕΕΝΕ για την υποστήριξή της, την κυρία Βαρβάρα Ρόζα για το έργο τέχνης που δόθηκε ως δώρο για το φλουρί, την κυρία Αθηνά Λαφαζάνη για τα υπέροχα κρασιά, την κυρία Τάτη Μποκότση για τα εξαιρετικά εδέσματα, την κυρία Έμυ Τρίκαρδου για την επιμέλεια της διακόσμησης των τραπεζιών, τους εκπροσώπους του τύπου και την Αθηναϊκή Λέσχη για τη φιλοξενία της.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος κυρία Άννα Γριμάνη.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Δείτε τους νικητές της παράστασης της Compania Flamenca Sentimientos στο Badminton
Βαγγέλης Κορακάκης: κερδίστε προσκλήσεις! Τα ποτηράκια της καρδιάς…
Πρόσκληση: παρουσίαση του βιβλίου “Πολ και Λόρα, ζωγραφική εκ του φυσικού” του Άρη Μαραγκόπουλου σήμερα 26 Ιαν

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.