Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Και έσονται οι δύο εις παράταξη μια, της Μαρίας Χονδρογιάννη

Spread the love

Η Μαρία Χονδρογιάννη είναι Δημοσιογράφος

Πράξη έγινε σήμερα με την υπογραφή του σχετικού πρακτικού η συνένωση των παρατάξεων των κκ. Αντώνη Καμπουράκη και Στράτου Καρίκη .

Το πρακτικό υπεγράφη από όλα σχεδόν τα μέλη και των δύο παρατάξεων με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Στην συνένωση των παρατάξεων και την έναρξη της συμπόρευσης που αυτή σηματοδοτεί αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους αμέσως μετά την υπογραφή του πρακτικού ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης και ο επικεφαλής της παράταξης Ροδίων Όραμα κ. Στράτος Καρίκης .

Αναφερόμενος στη σύμπραξη ο κ. Καμπουράκης τόνισε πως για πρώτη φορά συμβαίνει  να ενώνονται δύο δημοτικές παρατάξεις  στη Ρόδο.  Στόχος όλων όπως είπε είναι να αφήσουν μια Ρόδο καλύτερη .

«Η σημερινή κίνηση μας δείχνει πως υπάρχει πρόθεση συνεργασίας  και επιθυμία να δουλέψουμε όλοι, για το καλό του Ροδίτη. Πολλά χρόνια ακούμε για  δεσμεύσεις  δυνατότητες και προοπτικές. Όσο εγώ ξέρω την ιστορία του νησιού είναι η πρώτη φορά που δύο παρατάξεις ενώνονται σε μια . Και 28 εξαιρετικοί δημοτικοί σύμβουλοι  λοιπόν, αποφάσισαν να στερηθούν πολλά από τις οικογένειες και τον προσωπικό τους χρόνο  για να ενώσουν δυνάμεις , αποδεικνύοντας ότι  τα όνειρα χρειάζονται θυσία για να γίνουν πραγματικότητα. Σήμερα εδώ  για πρώτη φορά στο νησί  δημιουργείται μια δημοτική  παράταξη από δύο,  στο φως του ήλιου, στο δημοτικό μέγαρο και με ανθρώπους που έχουν ένα σκοπό. Να αφήσουν πίσω τους μια Ρόδο,  καλύτερη από ότι την παρέλαβαν. Στο χέρι μας είναι να εκμεταλλευτούμε τη δυνατότητα που μας έδωσαν οι Ροδίτες  να ενωθούμε και να δουλέψουμε για το δικό τους καλό», δήλωσε ο κ. Α Καμπουράκης.

Την άποψη που είχε εκφράσει και στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου  ότι η απλή αναλογική δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα γιατί υπάρχουν υγιείς πολιτικές δυνάμεις που μπορούν να συνεργαστούν εξέφρασε ο κ.Στράτος Καρίκης.

«Κανένας νόμος δεν μπορεί να εμποδίσει  τις συνυπάρξεις όταν αυτές είναι για το καλό της Ρόδου. Ο σημερινός δήμαρχος  κ. Καμπουράκης όσο και εμείς ακόμη και προεκλογικά  ήμασταν υπέρ των συμπράξεων. Και στο προηγούμενο  δημοτικό συμβούλιο,  δεν έπαυα να τονίζω ότι η απλή αναλογική για τη Ρόδο  δεν θα αποτελέσει πρόβλημα γιατί υπάρχουν υγιείς πολιτικές δυνάμεις  που θα συναντηθούν στο φως θα συνυπάρξουν και θα αποτελέσουν μια δυνατή δημοτική αρχή που επιτέλους θα αλλάξει τα πράγματα στη Ρόδο. Κοινή αγωνία του δημάρχου  μας και δική μου και όλων των δημοτικών συμβούλων είναι να αλλάξει το  νησί. Στο τέλος της θητείας το 2023 θέλουμε να δούμε τη Ρόδο που επιθυμούμε . Κυρίαρχος αυτής της σύμπραξης  ήταν ο ίδιος ο δήμαρχος. Και εμείς πιστεύαμε σε αυτή. ¨Όμως σύμπραξη χωρίς επιθυμία του πρώτου  σε εκλογικό  αποτέλεσμα δεν μπορεί να υπάρξει. Κυριάρχησε η αγάπη και των δύο μας για τον τόπο. Εμπόδια δεν υπήρχαν πολλά. Όλα ξεπεράστηκαν ώστε σήμερα να είμαστε εδώ. Οι Ροδίτες πρέπει να είναι υπερήφανοι .  Όλα αυτά  μας δημιουργούν την αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά. Ευχαριστώ και τους 28 δημοτικούς συμβούλους που με την υπογραφή τους έκαναν πράξη αυτή τη θέληση. ¨Όλοι μαζί θα αποτελέσουμε μια ομάδα δυνατή για να αλλάξουμε τα πράγματα στη Ρόδο», δήλωσε ο κ. Στράτος Καρίκης.

Κριτήριο επιλογής τα γκάλοπ ;

Σε ερώτηση σχετικά με  την  κατανομή των αξιωμάτων στη διοίκηση του Δήμου  ο κ. Καμπουράκης δήλωσε μέσα από άλλες διαδικασίες θα κριθούν οι άξιοι και οι ικανοί να αναλάβουν θέσεις.

«Η προεκλογική μας δέσμευση περί αλλαγής ήθους και ύφους έχει μια διαφορετική  προσέγγιση στο πως δίδονται τα αξιώματα και πως βασανίζουμε τους ανθρώπους  που είναι εδώ για να πάρουμε από αυτούς τον καλύτερο τους εαυτό. Θα πρέπει  μέσα από τα γκάλοπ,  τις έρευνες και τη συναίσθηση όλων των αξίων και νέων και έμπειρων αυτοδιοικητικών να δούμε τα προβλήματα των Ροδιτών και να κρίνουμε ποιος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος  για να ασχοληθεί με το κατάλληλο πρόβλημα. Το ζήτημα είναι σε ποιο πρόβλημα υπάρχει ο κατάλληλος από τους δημοτικούς συμβούλους που θα προσφέρει τον καλύτερο του εαυτό και την καλύτερη λύση στο πρόβλημα», δήλωσε

Όσο για τον αριθμό των αυτοδιοικητικών που θα έχουν κάποια θέση ο κ. Καμπουράκης τόνισε:

«Ο νόμος καθορίζει πως πρέπει να έχουμε 11 αντιδημάρχους και 10 συμβούλους .  Θα προσπαθήσουμε να είμαστε παρόντες δυναμικά  με ήθος ύφος και νομιμότητα».

Δεν είναι καλός σύμβουλος το θυμικό στη λήψη αποφάσεων

Όσο για εκπλήξεις  σε ότι αφορά των ονόματα των υποψηφίων αντιδημάρχων ο κ. Καμπουράκης τόνισε:

« Δεν είναι κριτήριο απόφασης το να κάνει κάποιος  έκπληξη. Επίσης δεν είναι καλός σύμβουλος για τη λήψη  αποφάσεων το συναίσθημα  και το θυμικό . Για να πάρεις μια απόφαση  πρέπει να εξετάσεις το πρόβλημα και να κρίνεις ποιος μπορεί να το διαχειριστεί .  Αστεία δεν υπάρχουν . Τα προβλήματα είναι πολλά . Αυτά είδε ο Ροδιακός λαός και σε ποσοστό 70% εμπιστεύθηκε  την τύχη του νησιού,  σε νέα δημοτική αρχή διαφορετική από την παρελθούσα. Η ορθότητα της απόφασης και η αποτελεσματικότητα είναι πιο σημαντικά».

Την άποψη ότι στις συναντήσεις που είχε με το δήμαρχο δεν συζήτησαν για  κατανομή θέσεων σε πρόσωπα   επανέλαβε ο κ. Στράτος Καρίκης.

« Υπήρξε μόνο το κοινό όραμα για τη Ρόδο. Η δυσμενής κατάσταση  που έχει διαμορφωθεί στο νησί και το πρόγραμμα. Όραμα και των δύο μας είναι να υλοποιηθούν τα προγράμματα και των δύο παρατάξεων όπως διαμορφώθηκαν προεκλογικά.  Από σήμερα κάτι αλλάζει. Πότε δεν τέθηκαν θέματα  προσώπων και αριθμών», δήλωσε.

 

SHARE
RELATED POSTS
«Κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα» ή «Μπάτε σκύλοι και αλέστε…»! “All” Welcome!, του Γιώργου Σαράφογλου, by George Sarafoglou
Καλωσόρισμα του Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Ρόδο
95 ΑΔΤΕ: Υπτγος Νικόλαος Φλάρης: “Παναγιά Συστρατηγός & Νικοποιός στους αγώνες της πατρίδας μας”-Η ομιλία του Δκτη στα Θυρανοίξια του Ναΐσκου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.