Επικαιρότητα

Η επιστολή του Τραμπ στον Ερντογάν (φωτό) : “Μην παριστάνεις τον σκληρό, μη γίνεσαι ανόητος!”

Spread the love
  • 37
    Shares

«Μην παριστάνεις τον σκληρό!», «μη γίνεσαι ανόητος!». Αυτές είναι οι… όχι ακριβώς διπλωματικές εκφράσεις που περιέχονται σε επιστολή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία φέρει ημερομηνία 9η Οκτωβρίου.

Αντίγραφο της επιστολής όπως αναρτήθηκε στο Twitter από την Τρις Ρίγκαν, παρουσιάστρια του τηλεοπτικού δικτύου Fox

Αντίγραφο της επιστολής όπως αναρτήθηκε στο Twitter από την Τρις Ρίγκαν, παρουσιάστρια του τηλεοπτικού δικτύου Fox

«Ας δουλέψουμε [για να κλειστεί] μια καλή συμφωνία» προτείνει ο Ρεπουμπλικάνος ένοικος του Λευκού Οίκου σε αυτήν την επιστολή, έκτασης τεσσάρων παραγράφων, το περιεχόμενο της οποίας αποκαλύφθηκε χθες Τετάρτη. Η αυθεντικότητά της επιβεβαιώθηκε από την αμερικανική προεδρία.

Η επιστολή εστάλη στον πρόεδρο της Τουρκίας την ημέρα που ο Ερντογάν διέταξε να εξαπολυθεί η επίθεση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία.

«Δεν θες να ευθύνεσαι για τη σφαγή χιλιάδων ανθρώπων και δεν θέλω να ευθύνομαι για την καταστροφή της τουρκικής οικονομίας -στην οποία θα προχωρήσω αν χρειαστεί» επισημαίνεται στο κείμενο.

«Έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να λύσω ορισμένα από τα προβλήματά σου» συνεχίζει ο Τραμπ.

«Η ιστορία θα σε κρίνει ευνοϊκά, εάν ενεργήσεις με τρόπο δίκαιο και ανθρώπινο. Θα σε αντιμετωπίζει για πάντα σαν τον διάβολο, αν τα πράγματα πάνε άσχημα» προσθέτει ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ. «Μην παριστάνεις τον σκληρό! Μη γίνεσαι ανόητος!» προστάζει, πριν συμπληρώσει: «Θα σου τηλεφωνήσω αργότερα».

Στην επιστολή, ο μεγιστάνας αναφέρει πως ο στρατηγός Μαζλούμ Κομπάνι Άμπντι, ο επικεφαλής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ), είναι διατεθειμένος να διαπραγματευθεί και να κάνει παραχωρήσεις, συμπληρώνοντας ότι επισυνάπτει αντίγραφο επιστολής του επικεφαλής της αραβοκουρδικής συμμαχίας.

Η κυβέρνηση του Τραμπ προσπαθεί να κατευνάσει την κατακραυγή εντός και εκτός χώρας που προκάλεσε η απόφασή του να αποσύρει αμερικανικά στρατεύματα από τη βόρεια Συρία, εξέλιξη που πρακτικά άνοιξε τον δρόμο για την τουρκική εισβολή με στόχο να απωθηθούν οι Κούρδοι πολιτοφύλακες.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

  • 37
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
w01-1835461229653.jpg
Πολλαπλάσια η ένταξη αντιπλημμυρικών έργων το διάστημα 2015-2017
Χαρτογράφηση covid-19 στην Ελλάδα και στον κόσμο-Γραφήματα
2489051.jpg
Θρίλερ με την επανεισδοχή προσφύγων από την πΓΔΜ

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.