Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πρόσωπα - Αφιερώματα

Επίτιμος Δημότης Λυγουριού Αργολίδας ο ΥΦΕΘΑ Α.Στεφανής-Τριήμερο: Κίναιρο, Χανιά και φιλανθρωπικό αγώνα Μπάσκετ

Spread the love
  • 16
    Shares

 

 

Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική βραδιά για τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, αλλά και για πολλούς φίλους του από το Δήμο Επιδαύρου, ανακηρύχθηκε ο Υφυπουργός σε επίτιμο δημότη του Δήμου Επιδαύρου.

Στα πλαίσια του φιλανθρωπικού αγώνα μπάσκετ όπου συνδιοργάνωσε ο Δήμος Επιδαύρου, ο σύλλογος ΜΑΝΑ και ο Α.Ο. Κορωνίς Λυγουριού , με την παρουσία του σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Νεκτάριου, του Βουλευτή Αργολίδας κ. Αδριανού, του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Μαλτέζου, του Περιφερειακού συμβούλου κ. Γανώση, αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων καθώς και πλήθους κόσμου που γέμισε το γήπεδο, ο δήμαρχος Τάσος Χρόνης απένειμε την αναμνηστική πλακέτα της ανακήρυξης στον Κο Στεφανή.

Ο υφυπουργός με παρουσία στον Δήμο Επιδαύρου, και συγκεκριμένα στην Αρχαία Επίδαυρο, από το 1980 έχει άρρηκτους δεσμούς με την περιοχή και τους κατοίκους της. Όπως και ο ίδιος χαρακτηριστικά δήλωσε :’’αισθάνομαι ως φυσικό επακόλουθο της αγάπης μου προς τον τόπο, να γίνω δημότης Επιδαύρου’’.

Ο Δήμαρχος Επιδαύρου μεταξύ άλλων τόνισε: “Η πολυεπίπεδη, ανιδιοτελής, προσφορά του σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο, η ανέλιξη του στην κορυφαία θέση της ιεραρχίας του ελληνικού στρατεύματος αλλά και η συνέχιση της προσφορά του σε θέσεις ευθύνης είναι τα στοιχεία που μας κάνουν υπερήφανους για την επαφή του τόπου μας με τον κ. Στεφανή. Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό, και αυτό τιμήσαμε εχθές, άνθρωποι οι οποίοι δεν κατάγονται από τον τόπο μας, να νοιώθουν το Δήμο μας ή κάποιο δημοτικό διαμέρισμα του, σαν χωριό τους. Ο Δήμος μας προσέλκυε και προσελκύει πολλούς ανθρώπους που διέπρεψαν στον τομέα τους να μένουν ημιμόνιμα ή μόνιμα εδώ και όταν τους ρωτούν για τον τόπο που αγαπούν να λένε την Επίδαυρο, χωρίς να το πολυσκεφτούν. Αυτούς λοιπόν τους ανθρώπους τους θέλουμε δίπλα μας. Θέλουμε να μας δώσουν λίγο από την αύρα τους και την αγάπη τους για την εξέλιξη του τόπου μας, θέλουμε να τους ανοίξουμε την αγκαλιά μας και να τους υποδεχθούμε στον Δήμο μας.

Ένας τέτοιος φίλος της Επιδαύρου είναι και ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής ο οποίος είναι πλέον επίτιμος δημότης Επιδαύρου και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην πορεία του.

Ο Δήμαρχος

Αναστάσιος Κ. Χρόνης”

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής επισκέφθηκε, τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019, Μονάδες του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας στα Χανιά, ενόψει της Πρωτοχρονιάς.

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός επισκέφθηκε τις έδρες της 115 Πτέρυγας Μάχης, του Πεδίου Βολής Κρήτης, του Κέντρου Ναυτικής Αποτροπής, του Ναυστάθμου Κρήτης και της 5ης Ταξιαρχίας ΠΖ, όπου συνoμίλησε κι αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό.

Κατά την επίσκεψή του στην 115 ΠΜ, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής επισκέφθηκε, το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019, ενόψει των εορτών της Πρωτοχρονιάς τη Φρεγάτα «ΑΙΓΑΙΟΝ» που εκτελεί χρέη πλοίου «φυλακής σκοπούντος» στο Βόρειο Αιγαίο καθώς και τη μικρόνησο Κίναρο.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συνομίλησε και αντάλλαξε ευχές με το πλήρωμα της Φρεγάτας και τη μόνιμη κάτοικο της μικρονήσου, την κυρά Ρηνιώ η οποία κααι τον ξενάγησε στον τόπο της την Κίναιρο.

Στη Φρεγάτα τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας υποδέχτηκε ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.

 

  


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

  • 16
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
Σάν σήμερα τό 1919, τοῦ Τάσου Γέροντα
Πλήρες κατατέθηκε στη Σύρο το ψηφοδέλτιο της “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”-Δηλώσεις του επικεφαλής κου Μανώλη Γλυνού
Το φίδι, το πιάτο και το ντόμινο αποστρατειών. Εκτός Σ.Ξ. και ο Ταξίαρχος Νικόλαος Φανιός, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.