Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Ενσωμάτωση: Η ομάδα “Αρχιπέλαγος” στην Σ.Σ.Ε. με πρόσκληση από τον Επίτιμο Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή

Εορτασμός της επετείου της Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την Πολιτιστική Ομάδα “Αρχιπέλαγος”. Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι ο τέως Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής που είχε αποφασίσει την διεξαγωγή της εκδήλωσης ήταν απών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019, τα μέλη της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος” Ευδοκία Βουβάλη, Κωνσταντίνα Τζιράρκα- Κελέκη και Νικόλαος Παπαδόπουλος επισκεφθήκαμε την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στην Βάρη Αττικής.

Σκοπός της επίσκεψης ο εορτασμός της επετείου της Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων (7 Μαρτίου) μαζί με τους Ευέλπιδες. Μας υποδέχθηκαν ο Διοικητής της Σχολής Ευελπίδων Υποστράτηγος κ. Χούπης Δημήτριος, ο Διευθυντής Στρατιωτικής Εκπαίδευσης Ταξίαρχος κ. Τσιρίδης Κων/νος και ο Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων της Σχολής Ταγματάρχης (ΠΖ) κ. Φέλιας Χρήστος.

Στο κατάμεστο από τους 737 Ευέλπιδες και την Διοίκηση της Σχολής Αμφιθέατρο , ο Διοικητής της Σχολής Υποστράτηγος κ. Χούπης στην σύντομη εισαγωγή του, αναφέρθηκε στον συμβολισμό της ημέρας και παρουσίασε τα μέλη της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος”. Στην συνέχεια η κ. Ευδοκία Βουβάλη, αναφέρθηκε με λίγα λόγια στις δράσεις της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος” και στο ιδιαίτερο εκπαιδευτικό της έργο (Σχολεία, Στρατιωτικές Σχολές, Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος).

Ακολούθησε ο κ. Νικ. Παπαδόπουλος, με μία ολιγόλεπτη ομιλία-παρουσίαση, όπου αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της γνώσης της Ιστορίας, στους διαχρονικούς κατακτητές των Δωδεκανήσων, την γαιοστρατηγική σημασία των νησιών του Αρχιπελάγους και το περιεχόμενο του ντοκιμαντέρ (διάρκειας 40′ λεπτών) με τίτλο “Το χρονικό της Ενσωμάτωσης” που προβλήθηκε στην συνέχεια.

Μετά το πέρας της προβολής και την ανταλλαγή αναμνηστικών, ο Διοικητής της Σχολής Υποστράτηγος κ. Χούπης εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του, αλλά και την συγκίνησή του βλέποντας στιγμιότυπα από μάχες σε μέρη όπου εθήτευσε σαν Διοικητής στα Δωδεκάνησα (80 ΑΔΤΕ) και μας προσκάλεσε σε μελλοντικές ανάλογες παρουσιάσεις.

Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην Διοίκηση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων για το αγκάλιασμα αλλά και την τιμή να παρουσιάσουμε ένα τόσο σημαντικό ιστορικό θέμα για τα νησιά μας. Ευχαριστούμε επίσης το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της Σχολής για την συμβολή του στην άρτια παρουσίαση της εκδήλωσης.

Τέλος, ευχαριστούμε τον επίτιμο Α/ΓΕΣ Στρατηγό ε.α. κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, για την πρόταση-πρόσκληση αυτής της συνεργασίας.

 

   


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Κινήματα ή life-style;, του Γιάννη Πανούση
Μια μικρή ιστορία από το μακρινό μας Πουέρτο Ρίκο, του Νίκου Ζέρβα
Πανήγυρις ή Επέτειος;, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.