Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Διήμερη η επίσκεψη του Υπ. Περιφερειάρχη Μανώλη Γλυνού στη Σύμη-“Υποχρέωση του κράτους η πρόσβαση σε υπηρεσίες και δομές υγείας”

Spread the love

Ουσιαστική η διήμερη επίσκεψη του Υποψήφιου Περιφερειάρχη κ Μανώλη Γλυνού στη Σύμη .

Μανώλης Γλυνός: “Υποχρέωση του κεντρικού κράτους να διασφαλίσει στους νησιώτες πρόσβαση σε υπηρεσίες και δομές υγείας”

Ο επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» κ Μανώλης Γλυνός, επ΄ευκαιρία της μετάβασής του στην Ιερά Μονή Πανορμίτη, παρέμεινε επί διήμερο, στο νησί της Σύμης όπου είχε σειρά επαφών.

Αναλυτικότερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ Μανώλης Γλυνός συναντήθηκε με τον δήμαρχο Σύμης κ. Λευτέρη Παπακαλοδούκα.

Κατά τη συζήτηση υπήρξε εκτενής ενημέρωση για τα ανοικτά ζητήματα του Δήμου Σύμης με έμφαση στην υποστελέχωση στις δομές Υγείας και την ανάγκη στοχευμένης τουριστικής προβολής.

Ειδικότερα σε ότι αφορά τις υπηρεσίες υγείας συμφωνήθηκε από κοινού,  η ανάγκη μόνιμης θεσμοθέτησης σε κεντρικό επίπεδο οικονομικών κινήτρων για την εγκατάσταση ιατρών στα νησιά των Κυκλάδων και στα Δωδεκάνησα.

Παράλληλα συμφωνήθηκε η ανάγκη εκσυγχρονισμού του μοντέλου διαφήμισης των νησιών μας, πέρα από την αναγκαία παρουσία στις τουριστικές εκθέσεις. Πλέον στην εποχή της τεχνολογίας, του διαδικτύου και της ταχύτητας απαιτούνται περαιτέρω καινοτόμες ενέργειες.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, διαβεβαίωσε τον κ. Λ. Παπακαλοδούκα ότι οι θέσεις της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου» στον τουρισμό στηρίζονται στην συνεργασία με τους Δήμους, οι οποίοι πρέπει να έχουν κεντρικό ρόλο.  Μία στρατηγική που θα αφορά στις ανάγκες και τις δυνατότητες ανάδειξης κάθε νησιού της Περιφέρειάς μας ξεχωριστά, με βάση τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητές του.

Αντίστοιχα κατά την παραμονή του στη Σύμη, ο κ. Γλυνός είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρώην δήμαρχο του νησιού κ. Μιλτιάδη Σαρρή και να έχει σειρά επαφών με κατοίκους και καταστηματάρχες.

Τέλος, παρέστη στη Θεία Λειτουργία για την εορτή Αγίου Νεκταρίου και κατόπιν αναχώρησε με το πλοίο της γραμμής για τη Ρόδο.

  

SHARE
RELATED POSTS
Φεύγουν «καίγοντας τα σπαρτά», του Γιάννη Σιδέρη
Γράμμα προς έναν Πρόεδρο που θα μας λείψει, του Σταύρου Θεοδωράκη
Σταθερή βουλευτική περίοδος, του Νίκου Σπ. Ζέρβα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.