Ανοιχτή πόρτα ΕΥ ΖΗΝ Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

ΓΕΣ: Πρόγραμμα «Military Erasmus» για τους Ευέλπιδες στο πλαίσιο του “Έτους 2018 Περί Μέριμνας Προσωπικού”

Στο πλαίσιο της Μέριμνας για το προσωπικό του, το Γενικό Επιτελείο Στρατού σχεδιάζει και πραγματοποιεί δράσεις που έχουν σκοπό την αναβάθμιση της μόρφωσης των νέων Ευελπίδων από τα πρώτα στάδια της εκπαίδευσης τους, σύμφωνα με τον τρόπο που πραγματοποιείται στις αντίστοιχες Στρατιωτικές Σχολές – Ακαδημίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Το Διεθνές Εξάμηνο αποτελεί το σπουδαιότερο πρόγραμμα συνεργασίας που έχει αναληφθεί από κοινού με τις Ευρωπαϊκές Στρατιωτικές Ακαδημίες σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κολέγιο Άμυνας και Ασφαλείας.

Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, πρώτη από τα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, συμπεριέλαβε το διεθνές εξάμηνο στο ακαδημαϊκό της πρόγραμμα και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά κατά το Α΄ Εξάμηνο του έτους 2018.

Η εκπαίδευση περιελάμβανε 11 διδακτικές ενότητες και συμμετείχαν μαθητές από τις Στρατιωτικές Ακαδημίες της Αυστρίας, Ιταλίας, Ολλανδίας, Πολωνίας και Ρουμανίας. Με αυτό τον τρόπο έγιναν κοινωνοί του υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης, της ιστορίας της σχολής καθώς και της Ελλάδας γενικότερα. Αντίστοιχος αριθμός Ευελπίδων ΙΙΙης Τάξης, στο πλαίσιο ανταλλαγών του προγράμματος, συμμετείχαν σε αντίστοιχη εκπαίδευση διεθνούς εξαμήνου στις Στρατιωτικές Ακαδημίες της Πολωνίας και της Ρουμανίας αποκομίζοντας σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες.

Η υπόψη δράση συνέβαλλε στην ανάπτυξη των διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ των Ευελπίδων και των μαθητών των Ευρωπαϊκών Στρατιωτικών Ακαδημιών, επέδρασε θετικά στην ψυχολογία τους και συνέβαλε στην ανάπτυξη ισχυρότερων δεσμών της Σχολής με τις Ευρωπαϊκές Στρατιωτικές Ακαδημίες.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Υπάρχει λύση;, του Αλέξανδρου Μπέμπη
Θεοφάνεια 2021 !, του Γιώργου Σαράφογλου
Ελληνικό, του Χρήστου Χωμενίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.