Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

ΓΕΣ: με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι πολυεπίπεδες δράσεις του Στρατού Ξηράς- 6 θέματα 22-25.01.19

Βράβευση Προσωπικού

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019, βραβεύθηκε, ο Αντισυνταγματάρχης ε.α. Αθανάσιος Κατσαντώνης, ο οποίος το 2018 έφερε σε πέρας τη δύσκολη αποστολή κατάκτησης, χωρίς την παροχή βοηθητικού οξυγόνου, της κορυφής του 6ου σε υψόμετρο όρους της γης, Cho Oyu (8.201 μ.) στα σύνορα Νεπάλ – Θιβέτ (Κίνα).

Ο Αντισυνταγματάρχης ε.α. Αθανάσιος Κατσαντώνης, είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Τάξης 1989. Υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις σε διάφορες θέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Εκπαιδεύτηκε σε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του Πεζικού και των Ειδικών Δυνάμεων με σημαντικές διακρίσεις.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της αθλητικής – ορειβατικής του ασχολίας, ανέβηκε μεταξύ άλλων, στην κορυφή του Mont Blank (4.810 μ.) στα σύνορα Γαλλίας – Ιταλίας και στο Lenin Peak (7.130 μ.) στα σύνορα Κιργιστάν – Τατζικιστάν, όπου ήταν ο μόνος που κατάφερε να φτάσει στην κορυφή.

Παράλληλα, συμμετείχε σε αριθμό αγώνων ορεινού τρεξίματος όπως στην Ελβετία το 1991 (Αγώνας 100 χλμ.), όπου κατέλαβε την 1η ομαδική θέση Ελλάδας.


 

Εκπαιδευτικές Διαλέξεις στο Προσωπικό του Στρατού Ξηράς με Θέμα «Οδηγίες Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων»

Το διήμερο 23 και 24 Ιανουαρίου 2019, στο πλαίσιο ανάληψης δράσεων για τον μηδενισμό των τροχαίων ατυχημάτων, οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν από τις Διοικήσεις κάθε κλιμακίου μέχρι επιπέδου Μονάδας – Ανεξάρτητης Υπομονάδας, εκπαιδευτικές διαλέξεις με θέμα «Οδηγίες Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων», στο σύνολο του προσωπικού του Στρατού Ξηράς.

Κατά τη διάρκεια των διαλέξεων, αναλύθηκαν διεξοδικά οδηγίες οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας, με ταυτόχρονη προβολή οπτικοακουστικού υλικού (βίντεο) σχετικής θεματολογίας.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, θα συνεχίσει με ένταση την ανάληψη δράσεων για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και αφύπνιση του προσωπικού, με στόχο το μηδενισμό των ατυχημάτων.


Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στη Β΄ ΜΚΔ

Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφθηκε τη Β΄ Μοίρα Καταδρομών, στη Νάουσα Ημαθίας.

Ο Αρχηγός, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δραστηριότητες της Μοίρας, περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και στους χώρους της, ενώ παράλληλα παρακολούθησε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, οι οποίες περιελάμβαναν εκπαίδευση «Αγώνας σε Κατοικημένους Τόπους» και Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Αντιμετώπιση Ασύμμετρης Απειλής».

Στη συνέχεια πραγματοποίησε ομιλία στο προσωπικό, κατά την οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της ύπαρξης «ανοιχτού» μυαλού κατά τη διαδικασία της εκπαίδευσης, καθώς και στο πάθος, στο ενδιαφέρον, στην ανιδιοτέλεια, στην αγάπη και στη σκληρή δουλειά, που αποτελούν «συνταγή» για την επαγγελματική καταξίωση των στελεχών.

Τέλος, ο Αρχηγός συνεχάρη τα στελέχη και τους οπλίτες Καταδρομών της Μοίρας για το υψηλό ηθικό, την υπερηφάνεια και την έντονη προσπάθεια που καταβάλλουν στην επίπονη και απαιτητική εκπαίδευσή τους.

Τον Αρχηγό συνόδευε ο Διοικητής της Ιης Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας και ο Διοικητής της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών, Ταξίαρχος Δημήτριος Βουνίσιος.


Διαμόρφωση 6 Ξενώνων στην Περιοχή Ευθύνης της 98 ΑΔΤΕ

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, σχεδιάζει και υλοποιεί στοχευμένες δράσεις, με γνώμονα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο έμψυχο δυναμικό του.

Στο πλαίσιο αυτό, περατώθηκε η διαμόρφωση 6 ξενώνων, στην Περιοχή Ευθύνης της 98 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (98 ΑΔΤΕ – «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ»), στη Λέσβο.

Συνεχίζουμε με την ίδια ένταση και το 2019, την προσπάθεια ποιοτικής και ποσοτικής αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχουμε στο προσωπικό μας, αποδεικνύοντας καθημερινά, ότι η φροντίδα του αποτελεί μια καθημερινή «επιχειρησιακή δραστηριότητα» για το Στρατό Ξηράς!


Διεξαγωγή Ημερήσιων και Νυχτερινών Βολών από Μονάδες του Στρατού Ξηράς

Την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Σχηματισμών, το προσωπικό του Στρατού Ξηράς σε όλο τον ελλαδικό χώρο, πραγματοποίησε ημερήσιες και νυχτερινές βολές, με τον ατομικό οπλισμό, τα μέσα, και τα οπλικά συστήματα των Μονάδων του.

Η άριστη οργάνωση και διεξαγωγή των βολών καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και εκπαίδευσης, το ηθικό, τη διαθεσιμότητα των μέσων καθώς επίσης και την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα του έμψυχου δυναμικού του Στρατού Ξηράς, ως μια ισχυρή δύναμη αποτροπής.

Η επιχειρησιακή λειτουργία του Στρατού Ξηράς παράγει Αποτροπή.


Επίσκεψη στο ΓΕΣ του Διευθυντή Προγράμματος της Defense Logistics Agency (DLA) Disposition Services

Την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019, ο κ. Peter Beronja, Διευθυντής Αμυντικών Προγραμμάτων [Foreign Military Sales (FMS)] της Defense Logistics Agency (DLA), πραγματοποίησε επίσκεψη στην έδρα του ΓΕΣ, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπό του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας/Ελλάδος (ΓΑΣ/Ε), με σκοπό την πραγματοποίηση ενημέρωσης, σε θέματα προμηθειών και συμβάσεων FMS, καθώς επίσης και τη συζήτηση με τους χειριστές των αρμόδιων Διευθύνσεων.

Ο κ. Peter Beronja, την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019, θα επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ελέγχου Υλικών (ΚΕΥ), με σκοπό την πραγματοποίηση ενημέρωσης – εκπαίδευσης προς το εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
20525703_1988108224804640_5848327153125532740_n.jpg
Επί της Συγγρού και Δράκου, του Μάνου Στεφανίδη
20525703_1988108224804640_5848327153125532740_n.jpg
Κάθε φιλί κι ο Ιούδας του, του Μάνου Στεφανίδη
Σκίτσα εξ Αμερικής: Τα “ρόδινα” που γίναν “κόκκινα”, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.