Ανοιχτή πόρτα ΕΥ ΖΗΝ Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Βράβευση 14χρόνου από τον Αρχηγό ΓΕΣ κο Στεφανή για την καταλυτική παροχή πρώτης βοήθειας σε ηλικιωμένο λουόμενο-Στην Μυτιλήνη ο Α/ΓΕΣ [Εικόνες]

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στην Περιοχή Ευθύνης της 98 ΑΔΤΕ

Την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφθηκε τη νήσο Λέσβο, Περιοχή Ευθύνης της 98 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (98 ΑΔΤΕ «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ»). 

Ο Αρχηγός, αρχικά μετέβη στο πεδίο ασκήσεων «ΚΑΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ», όπου παρακολούθησε Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Πυρ και Κίνηση», από Οπλίτες Θητείας 2018 Δ΄ ΕΣΣΟ, στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους στο Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΣΠΕΝ). 

Μετά το πέρας της άσκησης, ο Αρχηγός, επισκέφθηκε την 98 Μοίρα Εθνοφυλακής (98 ΜΕΘ), με έδρα το στρατόπεδο «ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ (ΠΖ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΥΡΙΑΖΗ», στη Μυτιλήνη, όπου παρακολούθησε άσκηση ετοιμότητας και συναγερμού. Ακολούθως, πραγματοποίησε ομιλία στο προσωπικό του Σχηματισμού, όπου μεταξύ άλλων τόνισε τη διττή αποστολή του Στρατού Ξηράς στους τομείς της αποτροπής και της κοινωνικής προσφοράς και εξήρε το έργο του προσωπικού. 

Πριν την ομιλία του, ο Αρχηγός βράβευσε τον 14χρονο Ευστράτιο Σκλεπάρη, τέκνο στελεχών Μονάδας της 98 ΑΔΤΕ, ο οποίος τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018, πρόσφερε άμεσα τις Α΄ βοήθειες (ΚΑΡΠΑ) σε ηλικιωμένο λουόμενο, που είχε χάσει τις αισθήσεις του, στην περιοχή Σκάλας Βασιλικών. Επιπρόσθετα, συνεχάρη και τους γονείς του, ΕΠΟΠ Επιλοχία (ΠΖ) Βασίλη Σκλεπάρη και ΕΠΟΠ Λοχία (ΠΖ) Γαρουφαλλιά Τακιδέλλη, για τις αξίες που έχουν εμφυσήσει στο παιδί τους.

Στη συνέχεια, ο Αρχηγός επισκέφθηκε το Επιτηρητικό Φυλάκιο (ΕΦ) «ΠΡΟΒΟΣΚΙΔΑ», όπου παρακολούθησε άσκηση ετοιμότητας και συναγερμού. 

Ο Αρχηγός, διαπίστωσε το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, το εξαιρετικό ηθικό, την αισιοδοξία και τη λεβεντιά που διακατέχει το προσωπικό.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Xristos Magoutas
Τρεις πόλεις, τρεις Χάριτες, του Χρήστου Μαγγούτα
Olympics 2020 logo!, του Γιώργου Σαράφογλου – by George Sarafoglou
Ο πόλεμος των οίστρων, του Αλέξανδρου Μπέμπη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.