Ανοιχτή πόρτα ΕΥ ΖΗΝ Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Βράβευση 14χρόνου από τον Αρχηγό ΓΕΣ κο Στεφανή για την καταλυτική παροχή πρώτης βοήθειας σε ηλικιωμένο λουόμενο-Στην Μυτιλήνη ο Α/ΓΕΣ [Εικόνες]

Spread the love
  • 158
    Shares

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στην Περιοχή Ευθύνης της 98 ΑΔΤΕ

Την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφθηκε τη νήσο Λέσβο, Περιοχή Ευθύνης της 98 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (98 ΑΔΤΕ «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ»). 

Ο Αρχηγός, αρχικά μετέβη στο πεδίο ασκήσεων «ΚΑΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ», όπου παρακολούθησε Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Πυρ και Κίνηση», από Οπλίτες Θητείας 2018 Δ΄ ΕΣΣΟ, στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους στο Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΣΠΕΝ). 

Μετά το πέρας της άσκησης, ο Αρχηγός, επισκέφθηκε την 98 Μοίρα Εθνοφυλακής (98 ΜΕΘ), με έδρα το στρατόπεδο «ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ (ΠΖ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΥΡΙΑΖΗ», στη Μυτιλήνη, όπου παρακολούθησε άσκηση ετοιμότητας και συναγερμού. Ακολούθως, πραγματοποίησε ομιλία στο προσωπικό του Σχηματισμού, όπου μεταξύ άλλων τόνισε τη διττή αποστολή του Στρατού Ξηράς στους τομείς της αποτροπής και της κοινωνικής προσφοράς και εξήρε το έργο του προσωπικού. 

Πριν την ομιλία του, ο Αρχηγός βράβευσε τον 14χρονο Ευστράτιο Σκλεπάρη, τέκνο στελεχών Μονάδας της 98 ΑΔΤΕ, ο οποίος τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018, πρόσφερε άμεσα τις Α΄ βοήθειες (ΚΑΡΠΑ) σε ηλικιωμένο λουόμενο, που είχε χάσει τις αισθήσεις του, στην περιοχή Σκάλας Βασιλικών. Επιπρόσθετα, συνεχάρη και τους γονείς του, ΕΠΟΠ Επιλοχία (ΠΖ) Βασίλη Σκλεπάρη και ΕΠΟΠ Λοχία (ΠΖ) Γαρουφαλλιά Τακιδέλλη, για τις αξίες που έχουν εμφυσήσει στο παιδί τους.

Στη συνέχεια, ο Αρχηγός επισκέφθηκε το Επιτηρητικό Φυλάκιο (ΕΦ) «ΠΡΟΒΟΣΚΙΔΑ», όπου παρακολούθησε άσκηση ετοιμότητας και συναγερμού. 

Ο Αρχηγός, διαπίστωσε το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, το εξαιρετικό ηθικό, την αισιοδοξία και τη λεβεντιά που διακατέχει το προσωπικό.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

  • 158
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
Κονσερβοποιημένοι ναι, έγκλειστοι ποτέ!, του Γιώργου Σαράφογλου- Canned yes, lockdown never!, by George Sarafoglou
Τον Δούρειο Ίππο δεν τον φοβάμαι επειδή…, του Κωστή Α. Μακρή
Κώστας Παπανικολάου, Το σκιόφως της ποθεινής πατρίδας, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.