Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Αφιέρωμα στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών (ΣΔΙΕΠ) του Στρατού Ξηράς [video]

Spread the love
  • 11
    Shares

Αφιέρωμα στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών (ΣΔΙΕΠ) του Στρατού Ξηράς.

Ημέρα του Αγίου Πνεύματος. Για μας στο Στρατό Ξηράς, η καλλιέργεια του πνεύματος, συνδέεται με τη στρατιωτική επιμόρφωση, η οποία ολοκληρώνεται στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών (ΣΔΙΕΠ). Η Σχολή, αποτελεί το ανώτερο στρατιωτικό ίδρυμα κλαδικής εκπαίδευσης και δεξαμενή σκέψης και μελέτης (think tank) του Στρατού μας.
«ΕΣΤΡΑΤΗΓΗΣΕΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΙΚΗΣΑΙ» (Με την Ορθή Στρατηγική τους Οδήγησε στη Νίκη).

Το έμβλημα της Σχολής απεικονίζει την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με τον κάλαμο αριστερά, σύμβολο μελέτης και σπουδής, και το ξίφος δεξιά, σύμβολο ορμής και δυνάμεως, έχει δε γραμμένη τη ρήση “ΕΣΤΡΑΤΗΓΗΣΕΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΙΚΗΣΑΙ” η οποία ελήφθη από την ιστορία του Πλούταρχου και αναφέρεται στη μάχη της Ισσού. Το περίφημο ψηφιδωτό της Πομπηίας, στο οποίο απεικονίζεται η μάχη στην Ισσό (Νοέμβριος 333 π.Χ.).

Η παρεχόμενη στη Σχολή εκπαίδευση, στοχεύει στη διαμόρφωση πολυεπίπεδης αντίληψης της στρατιωτικής επιστήμης και τέχνης στους σπουδαστές. Όραμά της Σχολής είναι, οι νέοι αξιωματικοί ηγέτες, να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία ως Διοικητές και επιτελείς, στις προκλήσεις του σύγχρονου και του μελλοντικού, επιχειρησιακού πεδίου, με μοναδικό σκοπό τη Νίκη, σ’ όλες τις επάλξεις.

Η αποστολή της Σχολής είναι:

– Να παρέχει γενική εκπαίδευση στη στρατιωτική επιστήμη και τέχνη, με σκοπό να καταρτίζει αξιωματικούς επιτελείς και να προετοιμάζει διοικητές, ικανούς να χειρίζονται τα προβλήματα ενός σύγχρονου πολέμου, σύμφωνα με το ισχύον δόγμα του Στρατού Ξηράς.
– Να παρακολουθεί, μελετά, δοκιμάζει και προτείνει κάθε αναγκαία αναπροσαρμογή του ισχύοντος δόγματος του Στρατού Ξηράς.
– Να διεξάγει τις εισαγωγικές εξετάσεις για την ΑΔΙΣΠΟ

Η έδρα της Σχολής βρίσκεται στο στρατόπεδο “ΝΤΑΛΙΠΗ” στο Δήμο Καλαμαριάς (Θεσσαλονίκη) και στεγάζεται σε άρτιες εγκαταστάσεις που καλύπτουν όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις για την εύρυθμη λειτουργία της. Βρείτε περισσότερα, στην ιστοσελίδα της ΣΔΙΕΠ

Ακολουθεί ένα σύντομο βίντεο το οποίο παρουσιάζει το έργο, τις υποδομές και τις δραστηριότητες της ΣΔΙΕΠ.

  • 11
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
ges1.jpeg
Έτος Εθνοφυλάκων το 2017-Ικανοποιημένος ο Α/ΓΕΣ κ. Στεφανής από την εκπ/ση και αρτιότητα του Στρατού σε αιφνιδιαστικές επισκέψεις [φωτογραφικό υλικό]
Πόσο λίγοι και πόσοι λίγοι είμαστε στα δύσκολα…, του Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου
Έπεσαν οι μάσκες της ΕΕ, η Πατρίδα σε κίνδυνο, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.