Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πρόσωπα - Αφιερώματα

Αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής: “Στο βάθος το ζηλεύουμε αυτό που ρεζιλεύουμε”*, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Γράφει: «Χρόνια Πολλά για το Ένδοξο Πυροβολικό μας!
Η Αγία Βαρβάρα να μας προστατεύει.
Πάντα εύστοχα πυρά!»

Τού γράφουν: «Fuck Bastard, fuck your parents, fuck Ελλάδα, fuck Α/ΓΕΣ». Όχι φυσικά Έλληνες. Γείτονες. Δεκάδες τα σχόλια στο instagram.

Πριν από μία εβδομάδα τού ζητείται και δίνει λύση και με την  συμβολή του Α/ΓΕΕΘΑ κου Αποστολάκη για να μεταφερθεί κορίτσι με σπασμένο χέρι από τη Σύμη στη Ρόδο μέσω Πολεμικού Πλοίου που βρισκόταν στο νησί και μετά από απελπισμένη τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Σύμης Λευτέρη Παπακαλοδούκα με τον ίδιο, επειδή δεν υπήρχε γιατρός στο νησί και επειδή κωλυσιέργησε η διαδικασία για την άδεια μεταφορά της μικρής από το Πολεμικό Ναυτικό παρ’όλη την καλή πρόθεσή τους. Για δεύτερη φορά ο Αρχηγός του ΓΕΣ κος Αλκιβιάδης Στεφανής είναι παρών στην έκκληση για βοήθεια στη Σύμη. Θυμόμαστε την πρώτη το καλοκαίρι του 2018, όταν πάλι ο Δήμαρχος Σύμης ζητούσε βοηθό γιατρό για το νησί το οποίο διέθετε μόνο μια αγροτική γιατρό. Ο Αρχηγός ΓΕΣ έστειλε τον οπλίτη γιατρό που υπηρετούσε στο νησί συνεπικουρικά. Περισσότερα εδώ.  Πανταχού παρών και τα πάντα πληρών; Ναι. Σε ό,τι αφορά στην Πατρίδα, ναι. Δεν είναι όλοι σαν αυτόν. Το βλέπουμε. Το ζούμε.

Λες «fuck» σε έναν άνθρωπο αυτού του ποιόντος; Πόσο ελεεινό; Χυδαίο; Αχαρακτήριστο; Αυτό.

Ποιος τελικά φοβάται τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού;

Οι εντός ή οι εκτός Ελλάδας;

Προφανώς όσοι νοιώθουν και είναι υποδεέστεροί του. Όσοι απειλούνται από την παρουσία του ή γνωρίζουν ότι δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Εντός και εκτός. Και είναι αρκετοί.

 «…Στο βάθος το ζηλεύουμε αυτό που ρεζιλεύουμε…»*. Στίχοι Λίνας Νικολακοπούλου. Ερμηνεία Μανώλης Μητσιάς. Μουσική Μίκης Θεοδωράκης.

Όλα τα «fuck» του κόσμου κι αν πυροδοτηθούν για να στοχεύσουν στον Αντιστράτηγο Στεφανή (απ’όπου κι αν προέρχονται), το μόνο που θα καταφέρουν είναι να κάνουν ακόμη δυνατότερο τον ήδη καλά συγκροτημένο Αρχηγό του ΓΕΣ. Ανώτερη της τέχνης της Στρατιωτικής Διπλωματίας και Στρατηγικής είναι η τέχνη της αντοχής στην λάσπη, στις ύβρεις, στον υπόγειο «πόλεμο», στην προσβολή ιερών προσώπων, όπως είναι η Μητέρα του καθενός μας. Η κάθε Μητέρα έχει ιερότητα. Κι η Μητέρα που έχει αναθρέψει τον συγκεκριμένο άνθρωπο που έχει επανειλημμένα επιδείξει ανιδιοτελή αγάπη, υγιές πάθος, προσήλωση στις αμέτρητες, πολυεπίπεδες αρμοδιότητες της θέσεώς του, δεν επιτρέπεται να γίνεται χλεύη στα στόματα των χυδαίων. Γιατί έχει κάνει σπουδαία δουλειά και φαίνεται.

Χρειάζεται βαθιά και ευγενική ψυχή για να αντέξεις τις προσβολές και τα ψέματα χωρίς να απαντάς.  Η ικανότητα αυτή δεν αγοράζεται. Χτίζεται. Όπως έχτισε υπομονετικά και με επιμονή ο Αντιστράτηγος Στεφανής την στρατιωτική του καριέρα. Όπως δύσκολα ο επόμενος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού θα ακολουθήσει τους δικούς του ρυθμούς.  Non stop. Το στοίχημα για τον επόμενο θα είναι να καταφέρει να διατηρήσει όσα με θέρμη και ζήλο έχει δημιουργήσει ο Αντιστράτηγος Στεφανής ως Αρχηγός ΓΕΣ. Θα είναι η πρώτη, δύσκολη αναμέτρηση με τον ίδιο του τον εαυτό.

Πριν από ενάμισι χρόνο, σε μεγάλο ξενοδοχείο της Ρόδου, φωτογράφος κολακεύοντας Ανώτερο Αξιωματικό του Στρατού Ξηράς με καλό βιογραφικό, αλλά με επιφανειακό και αλαζονικό χαρακτήρα, τού είπε: «Ωραίος είσαι! Και μόλις γίνεις εσύ Αρχηγός… τύφλα να’χει ο Στεφανής».

Φυσικά και απάντησα: «Ο επόμενος Στεφανής δεν έχει ακόμη γεννηθεί». Δεν γνωρίζω αν το κατάλαβαν. Θα το καταλάβουμε όλοι μας, όταν – φυσικά και το απευχόμαστε – χρειαστεί να αντιμετωπίζουμε την επιθετική συμπεριφορά των γειτόνων μας. Δεν έχουμε δίπλα μας το Λουξεμβούργο. Και τον κο Στεφανή οι γείτονές μας τόν τρέμουν. Είναι σαφές. Και όσοι ζούμε στην ακριτική Ελλάδα ζούμε αλλιώς τα γεγονότα και κρίνουμε διαφορετικά.

Καλές γιορτές. Καλή Υγεία. Καλή Τύχη.

ΥΓ: Λυπάμαι που δεν έχω εικόνα δράσεων για τους κυρίους Αρχηγούς των άλλων Επιτελείων (ΓΕΑ-ΓΕΝ-ΓΕΕΘΑ). Δεν λαμβάνω ενημερώσεις στα e-mail μου, αν και έχω ζητήσει στο παρελθόν  -δις- να ενταχθώ στη λίστα αποδεκτών τους. Μού αρνήθηκαν με την αιτιολογία ότι δεν είναι διαπεπιστευμένο το iPorta.gr και ότι χρειάζεται μια σειρά ενεργειών για να αποφασιστεί αν θα εγκρίνουν την επίσημη διαπίστευση που θα εντάξει το e-mail μου στη λίστα τους. Τόση φασαρία για να προστεθεί μια ηλεκτρονική διεύθυνση σε μια λίστα. Δεν έχω χρόνο να εξηγώ τα αυτονόητα. Η ζωή τρέχει.                                                                13.12.2018

Τζίνα Δαβιλά

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.   

The article expresses the views of the author      

iPorta.gr 

SHARE
RELATED POSTS
Ηλίας Τσαβαρής-Υποψήφιος Δήμαρχος Σύμης-Κάλεσμα στο Plaza το Σάββατο 16 Μαρτίου
Προς τ.Αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή: “Αίσθημα ασφάλειας στο Γράμμο και Δήμο Νεστορίου”
16417_10203171159420463_3261188934224471284_n.jpg
Μόνο να μην πονάω, της Κικής Τσακίρη
6 Σχόλια
 • Gina Davila
  16 Δεκεμβρίου 2018 at 11:53

  @ NIKOS: Καλημέρα
  α) Λαμβάνω ενημερώσεις από το ΓΕΣ από το 2015, επί Αρχηγίας κου Τελίδη.
  β) Το “Think out of the box” – δεν το αντέχουν και δεν το μπορούν όλοι – ευνοεί τους τολμηρούς και στα πιο μικρά. Σε ένα περιοδικό ποικίλης ύλης σαν το iPorta.gr μόνο όφελος για την δημοσιοποίηση των δράσεων τους θα είχαν τα λοιπά Επιτελεία. Ποιος κέρδισε, ποιος έχασε; Βρείτε το
  γ) Έχω εργασία και μάλιστα πολυεπίπεδη. Προφανώς κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια.
  Καλές Γιορτές να έχετε.
  ΤΔ

 • NIKOS
  15 Δεκεμβρίου 2018 at 22:54

  Κυρία GINA DAVILA αφού ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΗ (σας κακοφάνηκε μάλιστα που άλλοι όπως ΓΕΝ, ΓΕΑ, ΓΕΕΘΑ τηρούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες για πρόσβαση εκπροσώπων ΜΜΕ σε ενημέρωση των επιτελείων) τότε πως ενημερώνεστε με τόσες λεπτομέρειες για το τι κάνει ο Στεφανής; Επίσης, το πόσο τον τρέμουν οι γείτονές μας πείτε μας σας παρακαλώ πως το συμπεράνατε για να ενημερωθούμε και μεις και να μας μεταδώσετε λίγο από την τόσο αξιόπιστη και βαθιά γνώση σας των στρατιωτικών δεδομένων και ισορροπιών της ευρύτερης περιοχής. Μπράβο GINA συνέχισε έτσι και σε βλέπω Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Στεφανή αν γίνει Α/ΓΕΕΘΑ.

 • Νατάσσα Νακου
  14 Δεκεμβρίου 2018 at 00:50

  Για ακόμη μια φορά θα συμφωνήσω με τα γραφόμενα κ θα πω με σεβασμό…ΑΞΙΟΣ υιός μιας περήφανης μάνας, περήφανος υιός μιας ΑΞΙΑΣ Ελληνίδας μάνας!!!

 • απ
  13 Δεκεμβρίου 2018 at 22:08

  Οι πυραμίδες πρέπει να συντηρούνται σύμφωνα με τις υπογραφείσες συμφωνίες από την fYROM, γιατί ναι μεν ανήκουν και στα δυο κράτη, πλην όμως βρίσκονται σε αρκετή απόσταση από τα ελληνικά φυλάκια και πλησιέστερα προς τα δικά τους.

 • Gina Davila
  13 Δεκεμβρίου 2018 at 19:20

  @Nίκος: Κύριε, ακολουθεί ο σύνδεσμος για το περιστατικό στη Σύμη. Έχετε δίκιο … πολύ το κάρβουνο!
  https://www.rodiaki.gr/article/404725/koritsaki-me-spasmeno-xeri-metaferthhke-sth-rodo-me-polemiko-ploio

 • ΝΙΚΟΣ
  13 Δεκεμβρίου 2018 at 18:54

  <>. Εμ’ καλά κυρία μου πείτε μας σας παρακαλώ, ήσασταν ο φωτογράφος ή την ιστορία σας την διηγήθηκε ο ίδιος ο Στεφανής; Αν νομίζετε ότι με τέτοια κείμενα θα βοηθήσετε τον Αρχηγό είστε βαθειά νυχτωμένη. Τα προβλήματα πνίγουν και δεν κρύβονται με τίποτα κάτω από το χαλί. Επίσης ο επόμενος Αρχηγός ΣΙΓΟΥΡΑ θα ξεκινήσει από την κατασκευή των πυραμίδων στην όριο γραμμή των συνόρων και την οργάνωση της επιτήρησης των συνόρων που σήμερα θυμίζουν εγκαταλειμμένο χωράφι….
  ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΗ… ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ….

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.