Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πρόσωπα - Αφιερώματα

Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής: είναι τελικά ένας εξαιρετικός Αρχηγός;, της Τζίνας Δαβιλά

“Ο θαρραλέος άνθρωπος υπερτερεί σε όλα”,  Όμηρος

Έγινε Αρχηγός του Ελληνικού Στρατού Ξηράς στις 16 Ιανουαρίου 2017.

Έχει αφιερώσει για την επαγγελματική του εξέλιξη περισσότερο από σαράντα χρόνια.

Κατάφερε να ξανακάνει περήφανους τους Αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού, μα κυρίως να κάνει περήφανους τους πολίτες που:

– θυμούνται με αποστροφή την θλιβερή επταετία της Ελλάδας  μετά το Πραξικόπημα των Συνταγματαρχών του 1967, έχοντας κατά νου την βεβαιότητα ή έστω την καχυποψία ότι οι στρατιωτικοί διαθέτουν «κλειστά» μυαλά και   αδυνατούν να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία μετά την αποστράτευσή τους, αδυνατούν να απο-στρατιωτικοποιηθούν. Πόσω μάλλον όταν είναι εν ενεργεία Αξιωματικοί.

Εντούτοις ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, που απογείωσε κατακόρυφα την δημοφιλία του με την ανάληψη των καθηκόντων του, πέτυχε να συσπειρώσει κοντά του – ίσως για πρώτη φορά στα χρονικά – τους Έλληνες πολίτες επιδεικνύοντας θετική και καλοπροαίρετη διάθεση προς έναν Αρχηγό Στρατού που όμοιό του δεν είχαν συναντήσει. Καθόλου τυχαίο γεγονός αφού ο ίδιος είναι άριστος και υποδειγματικός στη διαχείριση της Στρατιωτικής Διπλωματίας αποφοιτώντας πρώτος από το NDU [National Defense University] των ΗΠΑ και όντας για μια διετία Υπασπιστής του ΠτΔ Κωστή Στεφανόπουλου, μα κυρίως γιατί διαθέτει εξαιρετική επικοινωνιακή ικανότητα εντός και εκτός Υπηρεσίας.

Τι κατάφερε, λοιπόν, πέραν των σταθερών καθηκόντων εκ της θέσεως ευθύνης του;

— Να οργανώσει το ΓΕΣ επικοινωνιακά ώστε να γνωστοποιείται η επικουρική, ενισχυτική ή και εξ ολοκλήρου ευθύνης δράση του υπέρ της κοινωνίας: συμβολή του Στρατού Ξηράς σε σεισμούς, φωτιές, πλημμύρες, εξουδετέρωση ναρκών σε περιοχές κατοικημένες, αεροδιακομιδές, συνεργασίες μέσω μνημονίων που αφορούν στην Εκπαίδευση, στην Υγεία, στο Περιβάλλον. Να γνωρίζει ο πολίτης ότι ο Στρατός είναι δίπλα του πάντα,

— Να δοθούν δωρεές από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος α) για το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο [5 εκ. ευρώ] και β) για τη δημιουργία λόχων και κτηριακής αναβάθμιση της Σχολής Ευελπίδων [1.7 εκ. ευρώ],

— Να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις δια βίου μάθησης και προσωπικής εξέλιξης των Στελεχών του Στρατού Ξηράς μέσω Erasmous και συνεργασίας με Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια,

— Να οργανώσει τους Εθνοφύλακες τους οποίους επισκεπτόταν ανελλιπώς το 2017 απ’άκρη σ’άκρη της Ελλάδας, έτος επισήμως αφιερωμένο από το ΓΕΣ στην Εθνοφυλακή,

— Να υλοποιήσει με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο την απόφαση των Ενόπλων Δυνάμεων για το Έτος Μέριμνας Προσωπικού, απαθανατίζοντας φωτογραφικά και κοινοποιώντας κάθε φορά την ολοκλήρωση οικιών που προορίζονται για τα Στελέχη του Στρατού Ξηράς,

— Να φροντίσει και για τα παιδιά των Στελεχών με παιδότοπους, παιδικούς σταθμούς και κατασκηνώσεις, που ανέκαθεν υπήρχαν, αλλά δεν θυμόμαστε κάποιον άλλο Αρχηγό να επισκέπτεται τους μικρούς ανθρώπους αφ’ενός και αφ’ετέρου να φροντίζει να μαθαίνουν τα παιδιά τις δυσκολίες, αλλά και την σπουδαιότητα της εργασίας των γονιών τους. Συσπείρωση οικογενειακών δεσμών λέγεται αυτό, που κανείς άλλος προηγούμενος Αρχηγός Στρατού δεν σκέφτηκε, ή δεν γνωρίζω προσωπικά, αν είχε σκεφτεί.

— Να μας καταστήσει γνωστά Φυλάκια, ξωκλήσια και παρεκκλήσια της Ελλάδας από το Γράμμο και το Βίτσι μέχρι τον Άι Στράτη και τον Άγιο Νικόλαο στο Καστελόριζο.

— Να γίνει πρώτη είδηση το «Έχουμε internet στο Στρατό, μωρό μου». Και, θα αναρωτηθεί ο εχέφρων νους: «Είναι αυτό σημαντικό;». Ναι, είναι. Και όχι για το προφανές της επικοινωνίας, αλλά για την υποδόρια ανάγνωση της κίνησης. Η επικοινωνία προστατεύει, προφυλάσσει, προειδοποιεί. Γιατί οι γενιές των Ελληνόπαιδων – νομίζω – γαλουχήθηκαν με την απαξίωση της στρατιωτικής θητείας θεωρώντας την αγγαρεία. Και οι αντιδράσεις τους είναι απρόβλεπτες.

Και αν οι πολίτες και τα Στελέχη του Στρατού Ξηράς εκτιμούν και σέβονται τον Αρχηγό ΓΕΣ κο Στεφανή, κι αν ακόμη τον τρέμει ο Ταγίπ Ερντογάν, κι αν ακόμη είναι διεθνής και σεβάσμια στρατιωτική προσωπικότητα, στην Ελλάδα δεν είναι λίγοι όσοι τον εποφθαλμιούν ακριβώς για όλα όσα προαναφέρθηκαν. Δράσεις του και καινοτομίες του θα βρείτε εδώ και σε τουλάχιστον 300 άρθρα του iPorta.gr για τον κο Στεφανή, προτού ακόμη γίνει Αρχηγός ΓΕΣ. Διότι στην Ελλάδα πιο γνωστή και από την ελληνική φέτα, είναι η παροιμία για την κατσίκα του γείτονα. Ο φθόνος είναι εκείνος που στιγματίζει τις σχέσεις. Η ζήλεια η οποία προκύπτει από ατελείς ανθρώπους με συμπλέγματα κατωτερότητας, περίσσευμα κακίας, ανασφάλειας, έλλειψη ψυχικής και πνευματικής καλλιέργειας. Η κακοπροαίρετη γραφή από κακούς γραφιάδες που θυμίζουν την εποχή της χούντας και της φούντας και του κάρβουνου. Που κρίνουν με μιζέρια, κακεντρέχεια, μικρότητα, μικροψυχία ξεσκονίζοντας τις καρέκλες που προορίζονται στους καφενέδες για τους εν αποστρατεία Αρχηγούς. Γιατί τόση αδικία και κακία; Μου είναι αδιάφορο να ερμηνεύσω, αλλά και αδύνατο να κάνω βουτιά στις ψυχές ανθρώπων που στερούνται αρχών και ευγενών οραμάτων.

Ναι, ο κύριος Στεφανής έχει βγάλει περισσότερες από 5.000 φωτογραφίες…

Ναι, ο κύριος Στεφανής απαντά πάντα στα τηλεφωνήματα που δέχεται…

Ναι, ο κύριος Στεφανής απαντά και στα μηνύματα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης… viber, facebook και ό,τι άλλο διαθέτει.

Ναι, ο κος Στεφανής χρησιμοποιεί υπέρμετρα την λέξη «εξαιρετικά».

Ε, και;

Τον καθιστά αυτό κακό Αρχηγό;

Οι κρίσεις για τους Αρχηγούς των Επιτελείων πλησιάζουν. Δεν γνωρίζω τι θα αποφασίσει το ΚΥΣΕΑ για την … τύχη του Αρχηγού ΓΕΣ και Αντγου Στεφανή. Το βέβαιο είναι ότι χαίρει εκτιμήσεως από όλα τα πολιτικά κόμματα χωρίς ποτέ κάποιο από αυτά να μπορεί να τον ‘‘οικειοποιηθεί’’ πολιτικά . Μπορεί το ΚΥΣΕΑ τον Ιανουάριο του 2019 να αποφασίσει να τερματίσει την αναμφίβολα επιτυχημένη στρατιωτική του καριέρα. Και πάλι ο Αρχηγός ΓΕΣ χαρούμενος θα είναι διότι δεν έχει απωθημένα ως προσωπικότητα, δεν έχει γραμμάτια σε κόμματα ως πολιτικό όν, δεν έχει ανεκπλήρωτα όνειρα. Παραμένει παρ’όλη την κατά καιρούς λάσπη που δέχεται μια συμπαγής, δυνατή, ολοκληρωμένη, ενωτική προσωπικότητα. Είναι γεννημένος Ηγέτης. Ένας ακριβοδίκαιος Ηγέτης. Και χαίρει εκτιμήσεως και αγάπης και από τους απλούς πολίτες από τους στρατιώτες, από τους γονείς των οπλιτών. Χαίρει εκτιμήσεως και εμπιστοσύνης από Ακαδημαϊκούς, Επιστήμονες  και Δωρητές. Πολλοί θα ήθελαν να έχουν στοιχεία του, αλλά το γεγονός ότι δεν στόχευσαν στην αυτοεξέλιξη τους για την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους, είναι δικό τους πρόβλημα. Όχι του κου Στεφανή.

Κατ’άλλα το ανεπίλυτο πρόβλημά μας ως Έθνος παραμένει η κατσίκα του γείτονα.

Χρόνια Πολλά!
21.11.2018

Τζίνα Δαβιλά

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.   

The article expresses the views of the author      

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Kostis A. Makris
Κώνωψ καὶ ταῦρος ή Κων/νος Μητσοτάκης, του Κωστή Α. Μακρή
Ηθικός πανικός και η λογοκρισία του φόβου, του Κωνσταντίνου Καραγιαννόπουλου
Γύρω-γύρω όλοι, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή
19 Σχόλια
 • απ
  26 Νοεμβρίου 2018 at 21:57

  ο κ. Στεφανής Λάμπρος έχει πρόβλημα με την ορθογραφία. Το δεύτερο πληθυντικό γράφεται με ¨ε¨ και όχι με ¨αι¨ γνωρίζετε και όχι γνωρίζεται,πλέκετε και όχι πλέκεται,βλέπετε και όχι βλέπεται , γελοιοποιηθείτε και όχι γελοιοποιηθείται και λειτουργία και όχι λειτουργεία, όντας και όχι ώντας!!!!!

 • Gina Davila
  26 Νοεμβρίου 2018 at 21:32

  @ Στεφανής Λάμπρος: δημοσιεύσουμε και τα δύο σας σχόλια για νά είναι χορταστικά. Μένω άφωνη με την δημόσια τοποθέτηση σας. Αν μη τι άλλο… Έχετε χιούμορ. Καλή συνέχεια στις δαιδαλώδεις σκέψεις σας.

 • Στεφανής Λάμπρος
  26 Νοεμβρίου 2018 at 20:15

  Γνωρίζω τον κ. Αρχηγό και είναι αξιόλογος άνθρωπος και καλός στρατιωτικός. Το πόσο μάχιμος είναι δεν μπορείται να το γνωρίζεται. Σας ενημερώνω ότι ένας μάχιμος αξιωματικός στην θητεία του υπηρετεί σε μάχιμες απομακρυσμένες μονάδες, καμιά σχέση δεν έχει με πολιτικά πρόσωπα, και δεν καταδέχεται να δουλέψει στο γραφείο κανενός προέδρου δημοκρατίας, αλλά να είναι κοντά σε στρατιώτες. Βλέπω το εγκώμιο που του πλέκεται, και εύλογα ο καθένας πιστεύει ότι μιά δημοσιογράφος γοητευμένη από το ωραίο παρουσιαστικό του και από την δυνατή προσωπικότητά του έχει χάσει το μυαλό της μαζί του. Συμφωνώ ότι έχει πολλά καλά χαρακτηριστικά με περισσότερη έμφαση στην ομαλή λειτουργεία των στρατοπέδων και όχι στην μαχητικότητά τους. Εσείς ώντας ερωτευμένη, τον βλέπεται σαν υπεράνθρωπο και τον καλύτερο αρχηγό που έχει περάσει. Γνώμη σας, αλλά θα μπορούσατε να του τα πείτε σε προσωπικό επίπεδο και όχι να γελοιοποιηθείται σε άτομα που τον γνωρίζουν πολύ καλά.

  Στεφανής Λάμπρος.

 • Λάμπρος
  26 Νοεμβρίου 2018 at 20:14

  Γνωρίζω τον κ. Αρχηγό και είναι αξιόλογος άνθρωπος και καλός στρατιωτικός. Το πόσο μάχιμος είναι δεν μπορείται να το γνωρίζεται. Σας ενημερώνω ότι ένας μάχιμος αξιωματικός στην θητεία του υπηρετεί σε μάχιμες απομακρυσμένες μονάδες, καμιά σχέση δεν έχει με πολιτικά πρόσωπα, και δεν καταδέχεται να δουλέψει στο γραφείο κανενός προέδρου δημοκρατίας, αλλά να είναι κοντά σε στρατιώτες. Βλέπω το εγκώμιο που του πλέκεται, και εύλογα ο καθένας πιστεύει ότι μιά δημοσιογράφος γοητευμένη από το ωραίο παρουσιαστικό του και από την δυνατή προσωπικότητά του έχει χάσει το μυαλό της μαζί του. Συμφωνώ ότι έχει πολλά καλά χαρακτηριστικά με περισσότερη έμφαση στην ομαλή λειτουργεία των στρατοπέδων και όχι στην μαχητικότητά τους. Εσείς ώντας ερωτευμένη, τον βλέπεται σαν υπεράνθρωπο και τον καλύτερο αρχηγό που έχει περάσει. Γνώμη σας, αλλά θα μπορούσατε να του τα πείτε σε προσωπικό επίπεδο και όχι να γελοιοποιηθείται σε άτομα που τον γνωρίζουν πολύ καλά.

  Στεφανής Λάμπρος.

 • απ
  24 Νοεμβρίου 2018 at 23:35

  επετεύχθη είναι το σωστό

 • Κωνσταντίνος Πατούχας
  24 Νοεμβρίου 2018 at 23:18

  μακαρι και άλλοι να τον έχουν παράδειγμα να τον μημηθουν και να γίνουν καλύτεροι !!!!! τέτοιους ανθρώπους χρειάζεται ο στρατός μας

 • Παντελακη Ληδα
  24 Νοεμβρίου 2018 at 20:35

  Ειναι μεγαλη μας τιμη να εχουμε Αρχηγο τον κ. Στεφανη !!!!!! Παντα γερος και δυνατος να ειναι στο καθηκον!!!!!!!

 • Κωνσταντίνα Ζαλαώρα
  24 Νοεμβρίου 2018 at 20:31

  Συγχαρητήρια για το εξαιρετικό σας άρθρο. Με τόσο απλά λόγια απεικονίζεται η δύναμη, το σθένος κ η αγάπη για την Ελλάδα μας απο τον Αρχηγό μας. Τον ευχαριστούμε γιατί μέσα απο τις πράξεις κ τις πρωτοβουλίες του, μαθαίνουμε να αγαπάμε κ να σεβόμαστε κ εμείς την πατρίδα μας

 • Gina Davila
  24 Νοεμβρίου 2018 at 17:15

  @ΝΙΚΟΣ: Αγαπητέ, ΧΑΣΜΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ; Γράφω με κεφαλαία τον χαρακτηρισμό σας προς εμένα για να τον εμπεδώσω…
  Ό,τι πείτε.. μην σας διαψεύσω. Σας ευχαριστώ για τους χαρακτηρισμούς. Έχω αντέξει και χειρότερους. Ναι, έχουμε χάσμα. Καλή συνέχεια στο έργο σας.

 • NIKOΣ
  24 Νοεμβρίου 2018 at 09:50

  Λυπάμαι κυρία ΔΑΒΙΛΑ, αλλά μάλλον έχετε πρόβλημα κατανόησης ή δεν θέλετε να κατανοήσετε τις παρατηρήσεις μου. Δεν ΑΠΟΔΟΜΩ το έργο κανενός. Σχολιάζω την ανεπάρκεια και ανακρίβεια – εσκεμμένη κατά την άποψή μου – του άρθρου σας όσον αφορά προηγούμενους αρχηγούς ΓΕΣ. Νομίζετε ότι ο κ. Αρχηγός ανακάλυψε τον τροχό επειδή σας κοινοποίησε φωτογραφίες με τροχό σε facebook, instagram & tweeter. Λυπάμαι για το επίπεδό σας και εξακολουθώ να σας τονίζω ότι ο δημοσιογράφος ανακαλύπτει δεν του τα δίνουνε στο χέρι. Έτσι -κατά την πρακτική σας- είμαι και εγώ δημοσιογράφος. Επίσης, καθήκον του κ.Αρχηγού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ αλλά αν δεν μπορείτε να καταλάβετε λυπάμαι, αλλά δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε λόγω χάσματος αντίληψης και πνευματικού επιπέδου. Ρωτήστε ένα στρατιωτικό δημοσιογράφο για τις θέσεις και τον τρόπο που τις περιγράφετε, αλλά και τα δικά μου σχόλια να δούμε με ποιόν συμφωνεί….

 • Gina Davila
  24 Νοεμβρίου 2018 at 08:22

  @ΝΙΚΟΣ: κατ’αρχας καλημέρα. Τα άρθρα αφορούν στον Αρχηγό Στεφανή από την στιγμή που γνωστοποιούνται οι ενέργειες του. Σέ ο.τι αναφέρετε για τους προηγούμενους … πείτε μας ποιος έμαθε τι έκαναν κι αν έκαναν; Το γεγονός ότι δεν φρόντισαν οι ίδιοι για αυτό δεν καθιστά τούς πολίτες υπεύθυνους ούτε και τους δημοσιογράφους πόσω μάλλον τους μη στρατιωτικούς συντάκτες. Πάντως η κοινωνία δεν γνωρίζει ο.τι αναφέρετε. Άλλα θυμάται από κάποιους εκ των αρχηγών που προτιμάτε. Θά σάς παρακαλούσα να διαβάσετε με ψυχραιμία το άρθρο. Δεν κατανοώ τον λόγο που θέλετε να αποδομησετε το έργο του νυν Αρχηγού. Σάς ευχαριστώ

 • ΝΙΚΟΣ
  23 Νοεμβρίου 2018 at 19:36

  Μα αλήθεια, δεν μπορέσατε να βρείτε δωρεές προς το στρατό δημοσιευμένες και στο internet…???
  Νομίζω ότι μάλλον δεν ψάξατε καθόλου, γιατί αν βάλετε τη φράση κλειδί “δωρεές προς το στρατό” βγαίνουν κάμποσες, επί Τσέλιου, Μανωλά,Τελλίδη & Ζιαζιά. Μιλάμε για υπόστεγα που στέγασαν τα ελικόπτερα της Α.Σ , για ολόκληρο βρεφονηπιακό σταθμό, για δωρεές στη ΣΣΕ, 2 πλήρως εξοπλισμένα πλωτά μέσα μάχης ανοικτής θάλασσας με αξία άνω των 500.000, παλαιές δωρεές του Ιδρ. Σταύρος Νιάρχος, της Κυπριακής Δημοκρατίας και πολλά άλλα. Να ρωτήσω όμως και εγώ, τώρα κάτι. Όταν εσείς γράφατε με τόση σιγουριά τις ανακρίβειες που σας κατέδειξα στο προηγούμενο σχόλιό μου πιστεύατε ότι το άρθρο θα το διαβάσουν μόνο άσχετοι αναγνώστες – λόγω μη επαρκούς γνώσης των συμβαινόντων στον στρατιωτικό χώρο – ή θέλατε απλώς να διαφημίσετε τον κύριο Αρχηγό έστω και μέσω ανακριβούς κειμένου; Να γννωρίζετε ότι οι τεχνικές της σκόπιμης παραπληροφόρησης στην δημοσιογραφία κυρία ΔΑΒΙΛΑ είναι ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΕΣ!!! Στείλτε μου λοιπόν στο email μου που έχετε και 100 μόνον link από τα 300 τουλάχιστον άρθρα που έχετε γράψει -κατά δήλωσή σας στο άρθρο σας- για τις δράσεις του κ. Στεφανή πριν γίνει Αρχηγός.

 • Gina Davila
  22 Νοεμβρίου 2018 at 18:20

  @ΝΙΚΟΣ: θέλετε να μας πείτε ποιος προηγούμενος Αρχηγός έκανε αυτά που ισχυριζεστε ότι έκανε καί ως δημοσιογράφος δεν έψαξα να βρω; Σας ευχαριστώ.

 • ΝΙΚΟΣ
  22 Νοεμβρίου 2018 at 12:48

  Ένα άρθρο “ύμνος” για τον τον κ. ΑΓΕΣ γραμμένο χωρίς την τήρηση βασικών κανόνων δεοντολογίας [“που κανείς άλλος προηγούμενος Αρχηγός Στρατού δεν σκέφτηκε, ή δεν γνωρίζω προσωπικά, αν είχε σκεφτεί” ψάξε, ρώτησε και μάθε αυτό είναι η αποστολή του δημοσιογράφου και παρουσίασε όλη την αλήθεια και όχι ανακρίβειες ” Δράσεις του και καινοτομίες του θα βρείτε εδώ και σε τουλάχιστον 300 άρθρα του iPorta.gr για τον κο Στεφανή, προτού ακόμη γίνει Αρχηγός ΓΕΣ.””Να φροντίσει και για τα παιδιά των Στελεχών με παιδότοπους, παιδικούς σταθμούς και κατασκηνώσεις, που ανέκαθεν υπήρχαν,” κ.α].
  Αλήθεια, πόσο επιφανειακά έχετε αγγίξει τα θέματα που μάλλον δεν μπορείτε ή δεν θέλετε σκοπίμως- προφανώς για τους δικούς σας λόγους- να καταλάβετε τα προβλήματα τα οποία πάρα πολλοί έχουν επισημάνει σχετικά με εθνοφυλακή (θα ήθελα να μου πείτε τι αλλαγές έχουν γίνει για να σας απαντήσω εγώ για τα βασικά προβλήματα που δεν έχουν ακόμα επιλυθεί), ανεξέλεγκτη επικοινωνία σε απομακρυσμένα φυλάκια που εκτελούν συγκεκριμένη αποστολή και όχι αναψυχή όπως ίσως νομίζετε, δωρεές που πέτυχαν προηγούμενοι Α/ΓΕΣ που προέκυψαν επειδή προσωπικά ο κ. Αρχηγός συναντήθηκε με επιχειρηματία και ΟΧΙ επειδή το Ίδρυμα Νιάρχος πήγε στο ΥΠΕΘΑ λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όλοι οι κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και την υπέρμετρη προβολή του κ. Α/ΓΕΣ και ΟΧΙ των δράσεων του Στρατού. Ειλικρινά κάνατε έρευνα λίγο για τυχόν προβλήματα ή νομίζετε ότι όλα είναι ΤΕΛΕΙΑ όπως τα παρουσιάζετε; Πάντως ο στόχος σας επετεύχθει. Τώρα υπάρχουν τουλάχιστον 301 άρθρα που υμνούν τον κ. Α/ΓΕΣ.

 • Gina Davila
  22 Νοεμβρίου 2018 at 09:52

  @ Πέτρος Τσιφριδης Reiner Stuttgart: Καλημέρα, σας ευχαριστούμε πολύ, καλή συνέχεια. ΥΓ: και άλλα τόσα και τόσα και τόσα…δεν γράφτηκαν στο κείμενο…

 • Natasha Nakou
  22 Νοεμβρίου 2018 at 09:37

  Ευχαριστώ πολυ.Χρόνια Πολλά με υγεία!

 • Πέτρος Τσιφριδης Reiner Stuttgart
  22 Νοεμβρίου 2018 at 02:01

  Όλα τα παραπάνω Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ 100%….
  Εύχομαι ο Θεός να έχει τον κ.Στεφανη παντα υγειη και Δυνατό ….Μέσα από τη καρδιά μου.
  Συγχαρητηρια

 • Gina Davila
  22 Νοεμβρίου 2018 at 01:47

  @ Natasha Nakou: Σας ευχαριστώ θερμά. Να είστε καλά. Χρόνια πολλά!

 • Natasha Nakou
  22 Νοεμβρίου 2018 at 00:18

  Συγχαρητήρια για το άρθρο σας!!Είναι οτι πιο συνοπτικό παράλληλα όμως ολοκληρωμένο κ καλογραμμένο άρθρο που έχω διαβάσει για τον κ.Αρχηγό ΓΕΣ!!Εμπεριέχει τα πάντα, όλο το έργο του κ αποπνέει ΣΕΒΑΣΜΟ κ μόνο σεβασμό για το πρόσωπο του όπως ακριβώς του αρμόζει!!!Όταν λοιπόν είσαι πρώτα ενας χαρισματικός άνθρωπος κ μετα Αρχηγός θα έλεγα εγώ, ειναι προφανώς λογικό για κάποιους να φθονουν!!Να φθονουν διότι δεν μπορούν να αντέξουν το καλλιστο, το υπερεχον.Ντρέπομαι για λογαριασμό τους!!Μόνο συγχαρητήρια αξίζουν στον κ.Αρχηγό, να τον έχει η Παναγία καλά για να εκπληρώσει το όραμα του!!

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.