Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πρόσωπα - Αφιερώματα

Αντγος Αλκιβιάδης Στεφανής: μισός αιώνας προσμονής για να αλλάξει η εικόνα του Στρατού Ξηράς, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Αντγος Αλκιβιάδης Στεφανής: μισός αιώνας προσμονής για να αλλάξει η εικόνα του Στρατού Ξηράς.

Με τον Διοικητή Χερσαίων Δυνάμεων της Σερβίας Αντιστράτηγο Milosav Simovic, Ιούνιος 2018 

Υπερκομματικός, διεθνής, πανανθρώπινος, σύγχρονο σύμβολο της υγιούς Ελλάδας, είναι ο μόνος που μου έρχεται στο νου για το Ανώτατο Πολιτειακό Αξίωμα. του Αρχηγού Κράτους. Του πρώτου Έλληνα Πολίτη. Του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Χρειάστηκαν 50 χρόνια για να αλλάξει εκ βάθους η εικόνα του Στρατού Ξηράς στην ελληνική κοινωνία.

1967-2017. Πενήντα ακριβώς χρόνια για να ξανα-αγκαλιάσει η κοινωνία τους Ένστολους Αξιωματικούς και υπαξιωματικούς του Στρατού Ξηράς.

Για να αποδεχθεί ότι είναι σημαντικό, ουσιαστικό μέρος της ζωής της.

Για να πει ξανά δημόσια «ευχαριστώ» σε ό,τι προσφέρει.

Για να ξανακρατήσει την ελληνική σημαία στα χεριά με περηφάνια.

Για να απενδύσει τον φόβο ότι μιλώντας για την Πατρίδα, θα θεωρηθεί αναχρονιστική, με εθνικιστικές τάσεις, υπερβολική, ξεπερασμένη.

Για να μάθει και να συνειδητοποιήσει ότι σε μεγάλο βαθμό ο Στρατός Ξηράς λειτουργεί επικουρικά και συχνά καταλυτικά όχι μόνο σε θέματα συνοριακής Ασφάλειας, αλλά και Υγείας.

Ο νυν Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, πρωτοπόρος, οξυδερκής, τολμηρός, ευγενής και προσηλωμένος στο στόχο του, πήρε στις “πλάτες” του τον Στρατό Ξηράς στις 16 Ιανουαρίου 2017 και άλλαξε την εικόνα του προς την κοινωνία, επικοινωνώντας τις δράσεις που πραγματοποιούσε με σεβασμό προς τον πολίτη κάθε ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου και αντίληψης. Προσέχει τα Στελέχη του και τους πολίτες της Πατρίδας του.  Οργώνοντας την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις πέντε ηπείρους, έριξε σπορά επικοινωνίας που απέδωσε καρπούς. Ο ίδιος και το Επιτελείο των συνεργατών του, βήμα-βήμα, μέρα με τη μέρα, κατέκτησαν τις καρδιές των Ελλήνων πολιτών με την αξιοπιστία, την ευσυνειδησία, το πάθος και την αγάπη τους για την Πατρίδα, τις Ένοπλες Δυνάμεις, για τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους ανθρώπους που πατούν την ελληνική γη.

Από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο και το Σύμπλεγμα της Στρογγύλης.

Από το Γράμμο μέχρι τα Διαπόντια Νησιά.

Από τον Αη Στράτη μέχρι την Παναγιά Γράμμουστα για την Ανάσταση.

Ο Αντγος Στεφανής εξ ολοκλήρου παρών σε κάθε απαίτηση των Ενόπλων Δυνάμεων, σε κάθε ανάγκη της Πατρίδας, εξ ολοκλήρου παρών στο στόχο του και στην θέση ευθύνης του, χωρίς κομματισμούς και πολιτικές πλάτες συγκρούεται όταν χρειάζεται με όποιους «απαιτήσουν» παραλογισμούς, τοποθετείται αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη των λόγων και πράξεών του,  συμβάλλει στην επικοινωνία, συνδρομή, σύμπραξη των Ενόπλων Δυνάμεων με την κοινωνία στο μέτρο του δυνατού, ίσως κάπου-κάπου και του υπερβατού.

Αξιοποιώντας την τεχνολογία επικοινωνεί τις πολλαπλές και πολυεπίπεδες δράσεις του Στρατού Ξηράς, ο οποίος διοχετεύει δυναμικό ανθρώπων στηρίζοντας την κοινωνία.

Με ευαισθησία και βαθιά αγάπη υλοποιεί όνειρα παιδιών δίνοντάς τους τη δύναμη να ξεπερνούν με χαμόγελο τις δυσκολίες της ζωής τους. [φωτογραφία στο τέλος του κειμένου].

Σε σεβασμό στο πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία, προωθεί δράσεις που βοηθούν ασθενείς συνανθρώπους μας.

Με υπευθυνότητα νυχθημερόν δίνει λύσεις σε προβλήματα της κοινωνίας.

Το σημαντικότερο: μετά από πενήντα χρόνια αποκαταστάθηκε η εικόνα του Ελληνικού Στρατού Ξηράς με το πρόσωπο του Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή.  Εμπράκτως. Χειροπιαστά.

Η δραματική σελίδα της 21ης Απριλίου του 1967 που προσέβαλλε εξ ολοκλήρου το ελληνικό Στράτευμα ακυρώνοντας τις αξίες του Ανθρωπισμού και της Δημοκρατίας, που προσέβαλλε Αξιωματικούς εκείνης της εποχής που αποστρατεύτηκαν με μίσος επειδή δεν ακολούθησαν της «αρχές» του πραξικοπήματος,  έσβησε, φυσικά όχι από την μνήμη μας, αλλά έσβησε από την συνείδησή μας η αυθαίρετη γενίκευση ότι όλοι οι στρατιωτικοί, όλοι οι ένστολοι των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ακαλλιέργητοι, άκαμπτοι, σκληροί, αμόρφωτοι, παράλογοι, απρόσιτοι, φιλοχουντικοί, ακροδεξιοί.

Σήμερα αλλάζει και η πρόθεση των νέων να υπηρετήσουν τη θητεία τους. Αλλάζει και η διάθεση των γονιών τους. Συμμετέχουν στην εννεάμηνη εκπαίδευση οπλιτών συνειδητοποιώντας ότι δεν είναι χαμένη περίοδος, αλλά κομβικό σημείο για να διαπλάσσουν χαρακτήρα τιμώντας τα Ιερά της Πατρίδας προτάσσοντας την αυτοπειθαρχεία και τον αυτοσεβασμό σε σχέση με την πειθαρχεία και τον καταναγκασμό.

Αυτό δεν είναι μετάλλαξη, είναι η φυσική εξέλιξη νέων ανθρώπων που έχουν υγιές πρότυπο. Έναν Αρχηγό που δίνει πρώτος τον βηματισμό.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ κος Στεφανής χαμογελαστός και προσήνης άλλαξε την εικόνα που ξέραμε για τον Στρατό Ξηράς και τις Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτοντας τον εαυτό του στην Πατρίδα του. Υπερκομματικός, διεθνής, πανανθρώπινος, σύγχρονο σύμβολο της υγιούς Ελλάδας, είναι ο μόνος που μου έρχεται στο νου για το Ανώτατο Πολιτειακό Αξίωμα. του Αρχηγού Κράτους. Του πρώτου Έλληνα Πολίτη. Του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Χωρίς να έχει δικαίωμα κανένα πολιτικό κόμμα να οικειοποιηθεί την παρουσία του στην Αρχηγία του ΓΕΣ ως δική του μαγιά, ως δική του κατοχύρωση, μιας και το βιογραφικό και η πορεία του στηρίζονται αυστηρά στην προσωπική του σκληρή εργασία και στις ατομικές του θυσίες, ο κος Στεφανής είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να αλλάξει σελίδα και να προσδώσει ουσιαστικές αρμοδιότητες στην υπάρχουσα εν απουσία αρμοδιοτήτων θέσεως του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ενός αξιώματος που σήμερα “καπελώνεται” από τα πολιτικά κόμματα.

Προσωπικότητα ενωτική, υπερκομματική, ισχυρή, δημιουργική, αποτελεσματική, δημοκρατική, μπορεί να αναγάγει τον ρόλο του Αρχηγού του Κράτους σε ουσιαστικό. Θα είναι η νέα καινοτομία της Ελλάδας σε μια χώρα που έχει ανάγκη από ισχυρούς ηγέτες, οραματιστές με λαμπρό πνεύμα και εύστοχη ευφυΐα.

Διότι ο άνθρωπος είναι φύσει πολιτικό ον. Όχι κομματικό.

9.6.2018

Τζίνα Δαβιλά

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Για τον Γιώργο Πάτσα: Αντίο φίλε, του Μάνου Στεφανίδη
Πλούσιος στην Κρίση, του Κωστή Α. Μακρή
.jpg
Στους 96 βραβευθέντες, να απολογηθώ για τον ένα [1] συγχωριανό μου;, του Φώτη Χατζηδιάκου [Δήμαρχος Ρόδου]

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.