Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Ανασχηματισμός: “Χωρίς σχέδιο αγωνίζονται να κρατηθούν στην εξουσία”-Τι λένε Πότσος, Καλοπήτας, Μπακίρης, της Μαρίας Χονδρογιάννη

Spread the love
  • 42
    Shares

*Η Μαρία Χονδρογιάννη είναι Δημοσιογράφος

Ποικίλα και κυρίως αρνητικά σχόλια ίσως όχι μόνο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσε ο πρόσφατος ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Μπορεί να ολοκληρώθηκαν οι τελετές παράδοσης και παραλαβής στα υπουργεία αλλά ελάχιστοι περιμένουν θεαματικά αποτελέσματα ιδίως τώρα που ο χρόνος μετράει ήδη αντίστροφα για τις εκλογές.

Οι πάντες εκτιμούν ότι καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια πλέον να αντληθούν ψηφοφόροι από πολλούς εκλογικούς χώρους, προκειμένου να μην χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την εκλογική μάχη.

Αυτό όμως θα προκαλέσει συσπειρώσεις σύνταξη καλύτερων προγραμμάτων και συγκρότηση ψηφοδελτίων νίκης. Το iporta συνομίλησε για τον ανασχηματισμό με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Μπακίρη , το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ κ. Β Καλοπητα και το γραμματέα της ΝΕ του ΚΚΕ κ. Τάκη Ποτσο.

Ακολουθούν οι δηλώσεις τους:

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ

Για μια ανούσια μετακίνηση στελεχών του και το σχηματισμό μιας θλιβερής κυβέρνησης κάνει λόγο ο  πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Παύλος Μπακίρης.

” Πιστεύω ότι έχουμε να κάνουμε με ανούσια μετακίνηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με μια ανάσυρση θλιβερών προσώπων από τα αζήτητα.Ο κ. Τσίπρας αντικατέστησε κάποιους όχι όλους από τους υπουργούς του με κάποια βαρίδια που είχαν ξεφορτωθεί κόμματα της αντιπολίτευσης. Είχαμε δηλαδή την  ανακοίνωση μιας θλιβερής κυβέρνησης. Η σύνθεση της δείχνει ότι ο κ. Τσίπρας ειναι όμηρος του κ. Καμένου στον οποίο δεν χάλασε κανένα χατήρι. Το αναφέρω αυτό γιατί  όχι μόνοδεν αποχώρησε ο κ. Κουβέλης αλλά  προστέθηκε και άλλο στέλεχος η κα. Β Τσαρουχά.Ειναι  ξεκάθαρο ότι ότι είναι ο πρωθυπουργός όμηρος του κ. Καμένου γιατί δεν αποχώρησε από την κυβέρνηση κανένα στέλεχος των ΑΝΕΛ”, δηλώνει ο κ. Μπακίρης.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ υπογραμμίζει ότι στόχος του ανασχηματισμού είναι να κρατηθεί η κυβέρνηση στην εξουσία έστω λίγο ακόμη.

” Αντικατέστησε υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας. Είδαμε ότι συμμετέχει και η κα.Παπακώστα που , είναι επιλογή του κ. Καμένου. Δεν έχουν σχέδιο ο μόνος στόχος είναι να κρατηθούν για λίγο ακόμα στις καρέκλες. Πως θα συνεννοηθούν ο κ. Χαριτσης με την κα. Παπακώστα μου λετε; Οι πολίτες δεν έχουν να περιμένουν κάτι από τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνηση του. Έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε στη χώρα. Όλοι περιμένουν την πραγματική ανανέωση που θα έρθει μέσω των εκλογών. Η ανυποληψία τους δεν τους επιτρέπει να δημιουργήσουν συνθήκες για να έρθει η πραγματική ανάπτυξη στην Ελλάδα”, τονίζει ο κ.Μπακίρης.

Β ΚΑΛΟΠΗΤΑΣ

Στον ανασχηματισμό αναφέρεται και το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής κ. Βάιος Καλοπήτας.

Ο ανασχηματισμός δεν θα αλλάξει κάτι στην καθημερινότητα μας.

Πρόκειται οι νέοι υπουργοί να καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ; Να επαναφέρουν τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά; έστω να άρουν τα  Capital Controls;

Προφανώς όχι , το μόνο που καλυτερεύει σε κάθε ανασχηματισμό αυτής της κυβέρνησης είναι οι θέσεις των ΑΝΕΛ , που γίνονται περισσότερες.

 

Με το Διάγγελμα της Ιθάκης ολοκλήρωσαν την πορεία της κυβέρνησής τους , ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει, το ζήτημα είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν μία πραγματικά προοδευτική πρόταση για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την κρίση .

Εμείς θα την παρουσιάσουμε σε ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο τη Δευτέρα, 3 Σεπτέμβρη στην εκδήλωση που κάνουμε για τα 44 χρόνια από την Επέτειο Ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Στην έκθεση της Θεσσαλονίκης η Πρόεδρος μας κ. Γεννηματά θα την εξειδικεύσει σε πολύ συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν όλη την επικράτεια.

Μια κρίση που θα μπορούσε να έχει τελειώσει πολύ νωρίτερα εάν η Νέα Δημοκρατία κι ο ΣΥΡΙΖΑ έβαζαν πλάτη στις θυσίες των Ελλήνων πολιτών. Η περίοδος του Αντιμνημονίου της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ στοίχισε στη χώρα.

Αυτό το οποίο έγινε  στην υπόλοιπη Ευρώπη θα μπορούσε να έχει γίνει και στην χώρα μας, το πρόγραμμα μνημονίου να κρατήσει το πολύ τρία χρόνια, εάν κάποιοι δεν παραπλανούσαν τον ελληνικό λαό με παραμύθια με άλλες λύσεις.

ΤΑΚΗΣ ΠΟΤΣΟΣ

Στον ανασχηματισμό αναφέρεται και ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΚΚΕ κ. Τάκης Πότσος και τονίζει πως πρόκειται για παροχολογια πάνω στα αποκαίδια των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

“Η αλλαγή στο σχήμα  της κυβέρνησης ήταν αναμενόμενη. . Το κυβερνητικό σχήμα που δημιουργήθηκε έρχεται να υπηρετήσει μια νέα εποχή που ξεκινάει από την 1 Ιανουαρίου του 2019 γεμάτη με νέα μνημονιακά μέτρα. Ουσιαστικά ο λαός πρέπει να βγάλει συμπεράσματα και να δει ότι οι στρατηγικές τέμνονται. Γι’αυτό βλέπουμε στην κυβέρνηση πρόσωπα που υπηρέτησαν τις ίδιες στρατηγικές από διαφορετικούς πολιτικούς σχηματισμούς. Όπως η κ. Γεροβασίλη και η κα. Παπακώστα. Ο ανασχηματισμός  ήταν επιδίωξη του κεφαλαίου ώστε να μπορέσει από καλύτερη πλευρά να εφαρμοστεί η πολιτική αύξησης των δικών του κερδών . Θα ακούσουμε πολλά. Βρισκόμαστε σε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο χωρίς να αποκλείουμε τη διεξαγωγή των εκλογών νωρίτερα. Αυτό θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες. Ο ανασχηματισμός είναι μία παροχολογια πάνω στα αποκαιδια των δικαιωμάτων των εργαζομένων.. Η παροχολογια δεν μπορεί να ανακουφίσει τα λαϊκά στρώματα και τους συνταξιούχους. Θα έρθουν μέτρα που θα δημιουργήσουν περισσότερα αδιέξοδα”, τονίζει ο κ. Πότσος


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

  • 42
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
Giannis Sideris
Ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε την ανάγκη του διαλόγου και της νηφαλιότητας!, του Γιάννη Σιδέρη
Χαράλαμπος Κόκκινος: Οι υποψήφιοι με την παράταξη “Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου”
Βερβεσός ή Μητσοτάκης; «Ψηφίζω»Βερβεσό, του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.