Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Αλλαγή ωρών στους κατάπλους των πλοίων θα ζητήσει ο Εμπορικός Σύλλογος, της Μαρίας Χονδρογιάννη

*Η Μαρία Χονδρογιάννη είναι Δημοσιογράφος

Αλλαγή ωρών στους κατάπλους των πλοίων θα ζητήσει ο Εμπορικός Σύλλογος

Προβλήματα θα δημιουργηθούν στην αγορά από την απεργία των ναυτικών

Προβλήματα θα δημιουργηθούν στην αγορά της Ρόδου και των υπολοίπων νησιών του νομού, από την απεργία που προκήρυξε η ΠΝΟ για τις 3 Σεπτεμβρίου.

Αν δεν επέλθει συμφωνία έστω και την τελευταία στιγμή όπως δηλώνει στο iporta ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Κώστας Σπανός θα προκύψουν προβλήματα με την τροφοδοσία της αγοράς. Αυτό θα έχει επιπτώσεις και στον τουρισμό αν οι κινητοποιήσεις συνεχιστούν αφού είναι σε εξέλιξη η τουριστική σεζόν.

” Μέσα στην τουριστική περίοδο μαζί με τα άλλα προβλήματα που παρουσιάζονται στην αγορά έχουμε και την επαπειλούμενη απεργία. Η πραγματοποίηση της θα δημιουργήσει προβλήματα στον εφοδιασμό των επιχειρήσεων”, δηλώνει ο κ.Σπανός.

Θα προκύψουν προβλήματα οπως προσθέτει ο κ.Σπανός και  στον εφοδιασμό των ξενοδοχείων αλλά και των επιχειρήσεων εστίασης.

Σε ερώτηση αν παρουσιαστούν ελλείψεις στην αγορά ο κ.Σπανος τονίζει:

” Αν συνεχιστεί η απεργία θα υπάρξουν ελλείψεις σε κάποια ήδη. Οι έχοντες την ευθύνη για την προκήρυξη των κινητοποιήσεων θα έπρεπε να κατανοούν τις δυσκολίες που βιώνουν οι νησιώτες. Μας περιτριγυρίζει θάλασσα. Δεν υπάρχει τρόπος ανεφοδιασμού παρά μόνο με τα πλοία” , λέει ο κ. Σπανός.

Προβλήματα θα προκληθούν όπως τονίζει ο Σπανός και στα νησιά της λεγόμενης άγονης γραμμής.

” Δεν καταλαβαίνουν τις ιδιαιτερότητες των νησιών μικρών και μεγάλων. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που τόσα προβλήματα μένουν άλυτα” ,λέει ο κ. Σπανός.

Οι ακτοπλόοι είχαν προτείνει την περασμένη  Τρίτη 28 Αυγούστου, αύξηση 1% στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των πληρωμάτων των πλοίων, αλλά αυτό δεν ικανοποίησε τα ναυτεργατικά σωματεία.

Όπως έγινε γνωστό η  ΠΝΟ ζητάει 5% αύξηση στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των πληρωμάτων της ακτοπλοΐας με το επιχείρημα ότι εδώ και οκτώ χρόνια δεν έχουν λάβει καμία αύξηση παρά τις δυσκολίες του επαγγέλματος, ενώ οι ακτοπλόοι, από την πλευρά τους, ισχυρίζονται ότι δεν μείωσαν τους μισθούς των ναυτικών όπως έγινε σε άλλους κλάδους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), Μιχάλης Σακέλης, προσπάθησε να παραβρεθεί στη συνεδρίαση της ΠΝΟ,.

«Η αρνητική, μέχρι σήμερα, συμπεριφορά της εργοδοτικής πλευράς και οι προσπάθειες των αυτόκλητων “καλοθελητών” για τη δημιουργία καταστάσεων κοινωνικού αυτοματισμού σε βάρος του κλάδου μας προκάλεσαν και πυροδότησαν την έντονη οργή όλων των ναυτεργατών» αναφέρει, σε σημερινή ανακοίνωσή της, η ΠΝΟ.

Αλλαγή στις ώρες των κατάπλων

Ο κ Σπανός αναφέρθηκε και στην παρέμβαση που θα γίνει από τον Εμπορικό Σύλλογο με στόχο να αλλάξουν οι ώρες στους κατάπλους των πλοίων που εξυπηρετούν τη Ρόδο και τα υπόλοιπα νησιά του νομού.

” Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου θα στείλει επιστολή στη διοίκηση της Blue Star / Attica με αίτημα να αλλάξουν οι ώρες στους κατάπλους των πλοίων της ακτοπλοΐας για τη Ρόδο. Τώρα τα πλοία φθάνουν στο λιμάνι αργά το μεσημέρι ή και το απόγευμα. Αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα. Υπάρχει θέμα με τη διανομή των φρέσκων προϊόντων”, τονίζει ο κ. Σπανός.

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Παν/μιο Πατρών: Η προσπάθεια υποβάθμισης της εκπαίδευσης, του Αλέξανδρου Τσιμέρη
Στην άσκηση “Ανδρέας Σίμος” της Σχολής Τεθωρακισμένων ο Α/ΓΕΣ Α. Στεφανής και οι επισημάνσεις του [εικόνες]
Ναρκωτικά και πρόταση Γερουλάνου: απάντηση Ηλιόπουλου και Μπακογιάννη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.