Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πρόσωπα - Αφιερώματα

Αλκιβιάδης Στεφανής: Προτεραιότητα η Εθνοφυλακή- Ως ΥΦΕΘΑ υλοποιεί αποτελεσματικά ό,τι ξεκίνησε ως Α/ΓΕΣ

Spread the love
  • 138
    Shares

Ελλείψει στρατιωτικού δυναμικού για τον Στρατό Ξηράς, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κος Αλκιβιάδης Στεφανής φροντίζει τη δυναμική του στρατεύματος έχοντας επίγνωση ότι το ανθρώπινο δυναμικό, ο ανθρώπινος παράγοντας είναι το ισχυρότερο οπλικό σύστημα. Ως Αρχηγός του ΓΕΣ συνέβαλλε τόσο επιχειρησιακά όσο και ψυχικά για την στελέχωση της Εθνοφυλακής ως παράγοντα αποτροπής των επιβουλών από κάθε προέλευση, γεγονός που εκτιμήθηκε τόσο από τα στελέχη του Σ.Ξ.,  όσο και από τους ίδιους τους Εθνοφύλακες, ανθρώπους που έχουν συνείδηση και υπέρμετρη αγάπη για την Πατρίδα. Αξίζει να τονιστεί ότι οι Εθνοφύλακες είναι επαγγελματίες κάθε είδους, οι οποίοι με προσωπική τους πρωτοβουλία εκπαιδεύονται σε τακτική βάση στερώντας χρόνο από την προσωπική τους ζωή. Η προσφορά τους είναι εθελοντική

 iPorta.gr

Ακολουθεί το δημοσίευμα από το armynow.net για τις αλλαγές που σκοπεύει να εφαρμόσει ο κος ΥΦΕΘΑ.

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, «Πηγές Καλλιθέας»

και  Pane di capo στη Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου στο ύψος του ΙΚΑ & Λεωφόρος Κρεμαστής

Σύνταξη νέου σύγχρονου Νόμου «Περί Εθνοφυλακής», που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις, λύνοντας χρόνιες αγκυλώσεις, που δημιουργούν τροχοπέδη στην αναβάθμιση της Εθνοφυλακής.

Εκπόνηση Στρατιωτικού Κανονισμού, που να ρυθμίζει τις λεπτομέρειες λειτουργίας της.

Εθνική ανάγκη η Εθνοφυλακή. Μας παρέχουν δυνάμεις εκεί που δεν έχουμε τη δυνατότητα. Η εμπλοκή των Ταγμάτων Εθνοφυλακής σε αποστολές Άμυνας κατά την υλοποίηση των σχεδίων, καταδεικνύει τη σοβαρότητα του θεσμού.

Δημιουργία – συγκρότηση Μονάδων Εθνοφυλακής στην Αττική και Θεσσαλονίκη, με τομείς την Κυβερνοάμυνα – Νοσηλευτική/Ιατρική και τεχνικές ειδικότητες που άπτονται στην ενίσχυση σε περίπτωση φυσικών καταστροφών, στο πλαίσιο της γενικότερης προσφοράς προς την κοινωνία και ευαισθησίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αναβάθμιση και καθορισμός νέας πολιτικής εκπαίδευσης των Εθνοφυλάκων, η οποία να εδράζεται στην αποστολή της Μονάδας που υπάγονται και να πραγματοποιείται εθελοντικά και σε ημέρες εκτός Κυριακής.

Θέσπιση κινήτρων για την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των Εθνοφυλάκων στην εκπαίδευση, με επιδίωξη το έτος 2023 να ανέλθει στο 100%. (Το έτος 2018 το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 35%, ενώ το έτος 2019 παρατηρείται μείωση του ποσοστού συμμετοχής).

Αύξηση στο ποσοστό επάνδρωσης των ΤΕΘ, ιδίως των Νήσων Ανατ. Αιγαίου και του Ν. Έβρου, εξετάζοντας τη δυνατότητα εθελοντικής συμμετοχής του γυναικείου προσωπικού, αφού ληφθούν υπόψη θέματα θεσμικά, νομικά και εκπαίδευσης.

Ενίσχυση των εκπαιδευτικών και λοιπών δράσεων των Εθνοφυλάκων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ειδικής Συνεργασίας Σύσφιξης Σχέσεων», τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Ανύψωση ηθικού των Εθνοφυλάκων, με την ενεργή συμμετοχή τους σε δράσεις κοινωνικής προσφοράς και εξωστρέφειας, καθώς και με την άμεση επικοινωνία τους, για την αξιοποίηση νέων ιδεών και προτάσεών τους για τον εν λόγω θεσμό.

Ανάληψη των απαιτούμενων ενεργειών για την έγκαιρη αποζημίωση των Εθνοφυλάκων, για την παροχή υπηρεσιών τους.

Εξέταση δημιουργίας νέου Κλάδου στο ΓΕΕΘΑ, με υπαγωγή σε αυτόν των Διευθύνσεων Εθνοφυλακής, Επιστράτευσης και Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών.

Όσον αφορά στο πρόγραμμά του αεικίνητος παραμένει ο κος ΥΦΕΘΑ:

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανήςσυναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του, με τον ομόλογό του, της Δημοκρατίας της Σερβίας, Μίλαν Ράνκοβιτς (Milan Rankovic)

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων.

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

  • 138
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
“Ζωή, Λατρεία μου”, του Σταύρου Θεοδωράκη
Τα Amor-Amor σας προσφέρουν εκπτώσεις έως και 50%
Καζαμίας για προχωρημένους (ο πιο γκαγκάν Καζαμίας του 2018), του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.