Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Άμεση η βοήθεια του ΓΕΣ σε οικογένεια πυρόπληκτων πολιτών της Ξάνθης

Spread the love

Πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε οικία της περιοχής Πετεινού του Δήμου Αβδήρων στην Ξάνθη, κατά την οποία η άμεση επέμβαση της ΠΥ Ξάνθης έσωσε την ηλικιωμένη γυναίκα που ήταν εντός και ένα μικρόσωμο σκύλο, ο οποίος τελικά πέθανε λόγω των αναθυμιάσεων. Στο σπίτι κατοικούσαν η ηλικιωμένη με το κατοικίδιο και ένα ζευγάρι με ένα μικρό παιδί, οι οποίοι έλειπαν την ώρα του συμβάντος. Το γεγονός καταγράφηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2018 σύμφωνα με τοπική ιστοσελίδα της περιοχής.

Στην μεγάλη καταστροφή που υπέστη το οικοδόμημα, το οποίο απαιτεί πολύ χρόνο για να αποκατασταθεί πλήρως, άμεση και ουσιαστική ήταν η βοήθεια που παρείχε το Γενικό Επιτελείο Στρατού δια του Αρχηγού του Αντιστράτηγου κου Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος επιλήφθηκε άμεσα του θέματος ώστε να υπάρξει και υλική και οικονομική βοήθεια. Από την πρώτη στιγμή ο κος Α/ΓΕΣ ενημερώθηκε από Δ/κτη ΔΣΣ για το συμβάν και έδωσε οδηγίες για άμεση χορήγηση βοήθειας στην πληγείσα οικογένειά μέσω του Γραφείου Στήριξης Στελεχών του Στρατού Ξηράς, ενώ τους έχει παρασχεθεί ήδη ξενώνας του Στρατού στον οποίο και διαμένουν.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πέραν της ετοιμότητας του ΓΕΣ παρούσα στην πυρόπληκτη οικογένεια ήταν και η Εκκλησία και η τοπική κοινωνία Ξάνθης.

 

SHARE
RELATED POSTS
Γεωγραφία…, του Γιώργου Αρκουλή
“Κανείς δεν χρειάζεται την Αγία Σοφία ως τζαμί”, του Νίκου Βασιλειάδη
Η Τζίνα της Πόρτας και ο/η κάθε “Τζίνα” της κάθε “Πόρτας”, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.