Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Άμεση η βοήθεια του ΓΕΣ σε οικογένεια πυρόπληκτων πολιτών της Ξάνθης

Spread the love
  • 49
    Shares

Πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε οικία της περιοχής Πετεινού του Δήμου Αβδήρων στην Ξάνθη, κατά την οποία η άμεση επέμβαση της ΠΥ Ξάνθης έσωσε την ηλικιωμένη γυναίκα που ήταν εντός και ένα μικρόσωμο σκύλο, ο οποίος τελικά πέθανε λόγω των αναθυμιάσεων. Στο σπίτι κατοικούσαν η ηλικιωμένη με το κατοικίδιο και ένα ζευγάρι με ένα μικρό παιδί, οι οποίοι έλειπαν την ώρα του συμβάντος. Το γεγονός καταγράφηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2018 σύμφωνα με τοπική ιστοσελίδα της περιοχής.

Στην μεγάλη καταστροφή που υπέστη το οικοδόμημα, το οποίο απαιτεί πολύ χρόνο για να αποκατασταθεί πλήρως, άμεση και ουσιαστική ήταν η βοήθεια που παρείχε το Γενικό Επιτελείο Στρατού δια του Αρχηγού του Αντιστράτηγου κου Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος επιλήφθηκε άμεσα του θέματος ώστε να υπάρξει και υλική και οικονομική βοήθεια. Από την πρώτη στιγμή ο κος Α/ΓΕΣ ενημερώθηκε από Δ/κτη ΔΣΣ για το συμβάν και έδωσε οδηγίες για άμεση χορήγηση βοήθειας στην πληγείσα οικογένειά μέσω του Γραφείου Στήριξης Στελεχών του Στρατού Ξηράς, ενώ τους έχει παρασχεθεί ήδη ξενώνας του Στρατού στον οποίο και διαμένουν.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πέραν της ετοιμότητας του ΓΕΣ παρούσα στην πυρόπληκτη οικογένεια ήταν και η Εκκλησία και η τοπική κοινωνία Ξάνθης.

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

  • 49
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
Δήμαρχος Στεργίου: “Άλλος νίκησε, άλλος θα διοικήσει. Μετά από 21 έτη, θα πάψω να ασχολούμαι με το συμφέρον των πολιτών”
Το ΠΟΤΑΜΙ είναι ιδέα, υγιής πολιτική ιδέα. Και οι ιδέες δεν πεθαίνουν ποτέ, της Τζίνας Δαβιλά
Τα σκίτσα της ημέρας-Το Υπουργικό Συμβούλιο

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.