Εγγραφείτε στο Newsletter
12/07
2017
00:00

Εκπαιδευτικό διήμερο για την φροντίδα των αστέγων

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

w12-74818ASTEGOS.jpg

 

 

 

Ο ΟΚΑΝΑ και ο Δήμος Θεσσαλονίκης ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των δομών αστεγίας της πόλης της Θεσσαλονίκης και με γνώμονα την όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική προστασία της ιδιαίτερα ευάλωτης πληθυσμιακής ομάδας των αστέγων, πάντα με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

 

Το πρώτο εκπαιδευτικό διήμερο με τίτλο «Εξάρτηση Κοινωνική Φροντίδα και περίθαλψη ατόμων που βρίσκονται στο δρόμο» θα πραγματοποιηθεί σήμερα 12 και αύριο 13 Ιουλίου, στην αίθουσα «Νερού» στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

 

Οι δομές αφορούν στο Υπνωτήριο Αστέγων και στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων, τα οποία λειτουργούν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία» (Άξονας Προτεραιότητας ΑΞ09Β «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας-ΕΚΤ»).

 

Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα συνεργασίας για την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών των αστέγων, μιας ιδιαίτερα ευάλωτης κοινωνικά ομάδας πληθυσμού, ο ΟΚΑΝΑ έχει υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο του Μνημονίου, ο ΟΚΑΝΑ, έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων, να παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης στο Προσωπικό των δομών αστέγων του Δήμου σχετικά με τη διαχείριση ωφελουμένων που είναι χρήστες ουσιών.

 

( για να δείτε το Πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε τον σύνδεσμο http://www.okana.gr/ekpaideusi-vivliothiki/programma-ekpaideusewn/item/1102-ekpedefsidomesastegonthess1odiimero1homada  ).

AΠΕΜΠΕ

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια