Εγγραφείτε στο Newsletter
31/01
2017
00:00

Νεστορίδειο Μέλαθρο: η άγνωστη, θαυμάσια Πινακοθήκη της Ρόδου!

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(22 ψήφοι)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 P1010351.JPG

 

Και αν η Ακρόπολη είναι το ωραιότερο ποίημα του κόσμου, γραμμένο με λίθους [είχε πει Jacques de La Palice], η Πινακοθήκη του Νεστοριδείου Μελάθρου στη Ρόδο συγκεντρώενι πολλά ποιήματα σ'ένα διαυγή, πεντακάθαρο χώρο. 

 

Φασιανός, Μυταράς, Γαΐτης, Τσόκλης, Όπη Ζούνη, Μποκόρος, Κεσσανλής, Σκουλάκης, Κατζουράκης, Γράββαλος και άλλοι ξεχωριστοί εικαστικοί συναντώνται σε μια σπουδαία συλλογή αυθεντικών έργων στο κτήριο της Πλατείας Χαρίτου, στις 100 Χουρμαδιές. Στον πρώτο όροφο βρίσκεται μια από τις σημαντικότερες Πινακοθήκες της Ευρώπης και η δεύτερη μετά την Εθνική Πινακοθήκης της Αθήνας για την Ελλάδα.  

 

Στις 18 Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων και η Πινακοθήκη θα ξεναγήσει το φιλότεχνο κοινό του Νεστοριδείου Μελάθρου.

 

 Αξίζει να σημειωθεί ότι το ωράριο λειτουργίας είναι μέχρι τις 2 το μεσημέρι λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ σημαντικό βήμα για τους νησιώτες αλλά και τους τουρίστες είναι η διεύρυνση του ωραρίου και η προσέλκυση ποιοτικής μερίδας επισκεπτών της Ελλάδας και της Ευρώπης σ'ένα χώρο στον οποίο τιμάται ο Πολιτισμός, η Αισθητική, οι Έλληνες που με τα πινέλα, τα χρώματα, τα σχήματα, την ευαισθησία, την καλλιτεχνική τους οξύνοια δημιουργούν τα δικά τους ποιήματα. 

 

Ρεπορτάζ για το : Τζίνα Δαβιλά

Ακολουθεί έκθεση εικόνων

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια